Koleaa juhannusviikkoa

Maanantaina 16.6.2014 oli puolipilvistä, luoteistuuli voimistui aamun 7 iltapäivän 15-16 m/s, viileää. Aamulla staijia runsaat pari tuntia plus kylän ja itäosan kierros, nurmikonleikkuuta jne. Merellä nähtiin mm. yllättävää Gavia-liikettä eli 18 kuikkaa (3ad,15 juv), kaakkuri (ad), 77 mustalintua, 58 ruokkia ja valkoviklo. Saarikierros tuotti mm. 2 kirjokerttua ja 2 pikkukäpylintua. Laihon Ilkka ja Marita saapuivat saareen juhlimaan Sepon tasavuosia.

MEIKÄLÄINEN KESÄISELLÄ AAMUSTAIJILLA LUOTSIASEMALLA (Kuva: Raimo Sundelin)

MEIKÄLÄINEN KESÄISELLÄ AAMUSTAIJILLA LUOTSIASEMALLA (Kuva: Raimo Sundelin) 

Tiistaina 17.6.2014 jatkui kova pohjoisluoteinen tuuli, enimmillään puuskissa 18 m/s. Puolipilvistä ja jokunen tippa vettäkin, lämpöä 10 astetta. Aamulla tunnin staiji tyhjälle merelle, lisäksi kylän, etelä- ja itäosan kierros. Mainittavimmat havainnot olivat 2 ruokkia, 2 valkoposkihanhea (eteläkärjessä), valkoviklo, suokukko ja kirjokerttu. Hyvä päivä tehdä kotihommia. Laihot lähtivät aamulla takaisin mantereelle.

KIRJOKERTTU ÖSTERÄNGIN REUNALTA

KIRJOKERTTU ÖSTERÄNGIN REUNALTA

Keskiviikkona 18.6.2014 aamulla satoi mutta taivas selkeni puolilta päivin ja ilma alkoi lämmetä. Länsi-luodetuulta oli tänään 10-12 m/s. Kiersin kylällä ja itäosassa ja mainittavia havaintoja olivat valkoviklo, 10 suokukkoa, syksyn eka suosirri itärannalla, ruotsalaiset renkaat (S-66 301, vuosiluku 2013, vihreä rengas, vasemmassa jalassa sininen rengas) omaava uusi kesykyyhky kylällä, 2 kirjokerttua, 2 luhtakerttusta ja 30 pikkukäpylinnun parvi. Outi saapui tänään saareen.

RUOTSALAINEN KIRJEKYYHKY

RUOTSALAINEN KIRJEKYYHKY

Torstaina 19.6.2014 oli sadepäivä mutta aamu oli vielä kaunis ja aurinkoinen. Sade alkoi klo 10 ja loppui klo 18. Tuuli oli länsiluoteesta 7 m/s ja lämpöä 13 astetta. Staijasin aamulla pari tuntia luotsiasemalla, loppupäivä meni kotosalla sadetta pidellen. Aamulla näkyi merellä mm. 6 kuikkaa, 21 ruokkia, valkoviklo ja ”sokerina” admustatiira, joka lensi mukavassa myötävalossa Patteriniemen edustalla (ohitus klo 07.02) lähes laivaväylää pitkin kohti kaakkoa kadoten Lillharunin suuntaan, kohti Viroa. Vasta kolmas havainto Utöstä, edellisestä onkin jo 31 vuotta aikaa.. Samalla luonnollisesti itsellenikin uusi saarilaji (260), toki vähän jo odoteltukin kun meristaijituntejakin kertyy satoja joka vuosi. Muita havaintoja tänään olivat mm. 3 tundrakurmitsaa koilliseen, 17 suokukkoa, mustaviklo, 2 kirjokerttua, luhtakerttunen, 2 rytikerttusta ja pikkukäpylintu.

MUSTAVIKLONAARAAT MUUTTAVAT JO ETELÄÄN

MUSTAVIKLONAARAAT MUUTTAVAT JO ETELÄÄN

Juhannusaattona 20.6.2014 oli pääosin aurinkoista mutta viileää. Lämpötila oli 11 astetta mutta navakan (12-14 m/s) luoteistuulen takia tuntui selvästi kylmemmältä. Aamulla pari tuntia staijia, lisäksi itäosan ja kylän kierros kunnes iltapäivästä alkaen vietettiin saareen tänään saapuneiden Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa juhannusjuhlaa. Siihen kuului myös grilliateria hotellilla, juhannussalon pystytys sekä juhannustanssit Hembygdsgårdenilla Utön oman bändin (Bredbandet) vauhdikkaassa menossa! Väkeä oli paljon. Jokunen lintukin tänään nähtiin mm. 3 kuikkaa, 12 mustalintua, 22 ruokkia, 4 valkovikloa, 8 suokukkoa, 2 luhtakerttusta ja kirjokerttu.

KANARIALINTUMAISEN VÄRIKÄS KELTASIRKKU KOULUN HIEKKATIELLÄ

KANARIALINTUMAISEN VÄRIKÄS KELTASIRKKU KOULUN HIEKKATIELLÄ

Juhannuspäivä 21.6.2014 meni eilisestä ”toipuessa” eli otettiin rennosti lepäillen ja vähän ulkoillen. Lintuja ei kummemmin haettu, töyhtöhyyppä paineli pihan yli etelään ja Kattrumpanilla tepasteli edelleen ruotsalainen kirjekyyhky. Sunnuntaina 22.6.2014 oli pilvistä ja melko sateistakin, tuuli oli lounaasta 6 m/s ja lämpötila 11 astetta. Tehtiin kylän ja itäosan kierros, hiljaista. Mainittavaa olivat kirjekyyhky edelleen, 2 suokukkoa, kirjokerttu ja luhtakerttunen. Tänään lähti paljon juhannusporukkaa mantereelle.

MUSTAKURKKU-UIKKU HAUTOO SAUNALAHDEN PERUKASSA

MUSTAKURKKU-UIKKU HAUTOO SAUNALAHDEN PERUKASSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.