Melkein rareja

Torstaina 7.8.2014 lounaasta saapui ukkosrintama, joka pudotti muutaman roiman sadekuuron Utöhön – iltapäivästä alkaen oli kuitenkin jo aurinkoista. Aluksi tyventä, myöhemmin lounaistuulta 8 m/s. Lämpöä oli 24 astetta ja ilma kosteaa. Aamulla lyhyt staiji ja illansuussa käynti itärannalla, muuten viihtymistä vieraiden (Varrelan Juha ja Vallitun Pekka) kanssa, jotka saapuivat Pekan veneellä iltapäivällä. Lintuja oli tänään mm. 8 harmaahaikaraa, tuulihaukka, käki, luhtakana itärannalla, satakieli ja kirjokerttu saunapuskassamme sekä kahlaajia 12 liroa, 6 valkovikloa, mustaviklo, 2 suokukkoa ja 2 isosirriä. Illalla näimme suopayrteillä 2 etelänpäiväkiitäjää, itselleni vuoden ensimmäiset.

KIRJOKERTTU KURKISTELEE SAUNAPENSAASTAMME

KIRJOKERTTU KURKISTELEE SAUNAPENSAASTAMME

Perjantaina 8.8.2014 oli jälleen pilvetön ja kuuma (25 astetta) päivä, lounaistuulta oli 7 m/s. Aamupäivällä tehtiin vieraiden kanssa itäosan kierros ja illalla olin vajaa kolme tuntia kuvaamassa itärannalla. Lintuja näkyi tänään mm. tuulihaukka, räyskä, käki, 3 pikkukuovia, 8 valkovikloa, 6 mustavikloa, 17 liroa, 11 suosirriä ja 2 kirjokerttua (ad ja 1kv). Luhtakana näyttäytyi illalla pariin otteeseen, kävi taas meressä kylpemässäkin.

LUHTAKANA OLI HIENOSTI NÄYTILLÄ

LUHTAKANA OLI HIENOSTI NÄYTILLÄ

Päivällä kylällä näkyi hyvin lyhyesti kahteen otteeseen erittäin todennäköinen nuori punajalkahaukka mutta molemmat tilanteet olivat niin nopeita että kaikkia oleellisia tuntomerkkejä en ehtinyt havaita. Kuvaakaan en ehtinyt saada. Naapuri kaatoi tänään osan (noin 1/3) saunamme kulmalla olevasta ”raripuskasta”, saa nähdä miten vetää jatkossa lintuja puoleensa… Pyry lähti aamulaivalla mantereelle veljensä Klausin kanssa.

NUORIA MUSTAVIKLOJA ITÄRANNALLA

NUORIA MUSTAVIKLOJA ITÄRANNALLA

Lauantaina 9.8.2014 oli jälleen hellepäivä (25 astetta), pilvetön taivas ja heikko (5 m/s) länsituuli. Auringossa oli edelleen aika tukalaa eikä nyt paljon tuulikaan auttanut. Kävin päivällä itärannalla, muuten staijailua kotinurkilla kuva- ja kirjoitustöiden lomassa. Tänään näkyi mm. 5 mustavikloa, 12 liroa, valkoviklo, 6 suokukkoa, pikkukuovi, tundrakurmitsa, 3 töyhtöhyyppää, räyskä ja luhtakana jälleen. Kylällä mm. satakieli meidän saunalla, 3 törmäpääskyä ja käki.

RÄYSTÄSPÄÄSKYJÄ ON VIELÄ RUNSAASTI

RÄYSTÄSPÄÄSKYJÄ ON VIELÄ RUNSAASTI

Sunnuntaina 10.8.2014 aamu näytti jo lupaavan pilviseltä mutta aurinkoinen ja lämmin (24 astetta) päivä tästä kuitenkin tuli, heikko länsilounainen tuuli hiukan helpotti. Aamulla tunti luotsiasemalla staijia ja illansuussa itäosaan. Lintuja näkyi mm. tuulihaukka, käki, rytikerttunen (saunapuskassamme), kirjokerttu, 7 suosirriä, 15 liroa, 4 valkovikloa, mustaviklo, 5 suokukkoa, 4 töyhtöhyyppää, isokuovi, kapustarinta ja 2 jp-tundrakurmitsaa. Itärannalla nähtiin eka kertaa myös himmeämmän värinen naaras-luhtakana. Iltapäivällä kuului meidän saunalle länsipuolen metsiköstä 4-5 sarjaa aivan tyypillistä turturikyyhkyn turinaa mutta en löytänyt mistään ääntelijää. Miten voin olla varma ettei kuulunut nauhalta – paikalla on näin kesällä ihmisiä, taloja, avoimia ikkunoita, radioita jne? Taas tällainen ”pikkurari, määritys melkein varma”… Luultavasti turturi istui varjossa jossain monista lehtipuista. Hyvärisen Ismo tuli iltapäivällä saareen ja näki mm. kirjosiipikäpylinnun itäniityn männyissä.

hernekerttu_01_Korppoo_08_14HERNEKERTTU KUIVANA (YLLÄ) JA MÄRKÄNÄ (ALLA) - MÄRKÄNÄ KÄYTYÄÄN JUOMASSA JA PESEYTYMÄSSÄ LINTUJEN VESIALTAALLA, JONKA TEIMME SAUNAN NURKALLE

Hernekerttu kuivana (yllä) ja märkänä (alla) – jälkimmäinen käytyään uudessa juoma-altaassamme juomassa ja peseytymässä

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.