Hellejakso loppui

Maanantaina 11.8.2014 säätyyppi (vihdoin..) vaihtui – nyt pääosin pilvistä ja iltapäivällä reipastakin sadetta. Tuuli oli etelänpuolelta, enimmillään jopa 15 m/s, lämpöä vielä 23 astetta. Aamulla parin tunnin staiji ja itäosan kierros tuottivat mm. 3 kuikkaa, 6 harmaahaikaraa, syksyn ekan nuoren ruskosuohaukan, 2 tuulihaukkaa, luhtakanan, kirjokertun ja 22 keltavästäräkkiä. Kahlaajia näin mm. 3 tundrakurmitsaa, kapustarinta, 8 suosirriä, 7 liroa, 8 rantasipiä, 5 valkovikloa, 5 mustavikloa, metsäviklo, 2 suokukkoa, pikkukuovi  ja taivaanvuohi. Illalla näkyi kylätiellä 2 rupikonnaa – pitkästä aikaa! Toivoa kannan elpymisestä? Saareen saapuivat tänään mm. Järvisen Mikko ja Anu sekä Holvitien Mikko ja Leena.

VANHA KAPUSTARINTA KÄYSKENTELI ITÄRANNALLA

VANHA KAPUSTARINTA KÄYSKENTELI ITÄRANNALLA

VESISATEESSA HAARAPÄÄSKYJÄ SATAMASSA, JOUKOSSA TÖRMÄPÄÄSKYKIN

VESISATEESSA HAARAPÄÄSKYJÄ SATAMASSA, JOUKOSSA TÖRMÄPÄÄSKYKIN

Tiistaina 12.8.2014 sää oli pääosin aurinkoinen, lounaistuuli aika reipas 9 m/s ja lämpöä 22 astetta. Aamulla parin tunnin staiji luotsiasemalla, vähän saarikomppausta ja illalla pari tuntia kuvaamassa itärannalla. Päivän havaintoja olivat mm. 2 tuulihaukkaa, ruskosuohaukka, käki ja kirjosiipikäpylintu (naaraspukuinen), lisäksi kahlaajia mm. kapustarinta, tundrakurmitsa, 31 suosirriä, 2 kuovisirriä, nuori isosirri, 18 liroa, 3 valkovikloa, 5 mustavikloa, 8 suokukkoa ja 2 töyhtöhyyppää. Etelänpäiväkiitäjiä on viime päivinä näkynyt yhteensä 7-8 yksilöä.

LIRO KYLPEE

LIRO KYLPEE

Keskiviikkona 13.8.2014 oli ns. välipäivä, staijasin aamulla tunnin mutta loppupäivän pyörin kotinurkilla omissa askareissa, lähinnä kuvahommia. Sää oli puolipilvinen ja tuulinen (lounaasta 12 m/s), lämpöä 21 astetta. Lintuja oli saaressa niukasti – mainittavaa itärannalla nähdyt 2 kuovisirriä, tuulihaukka ja meidän pihalla pitkästä aikaa pistäytynyt nokkavarpunen. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät mantereelle ja päivällä saapuivat saareen mm. Kuuselan Arska ja Haukilan Mervi.

NUORI TYLLI

NUORI TYLLI

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.