Keräkurmitsa ja muuta mukavaa

Keskiviikkona 20.8.2014 oli aika palata Utöhön. Sadetta tuli pitkin päivää, välillä rankastikin, ja lounaistuuli puhalsi 15-17 m/s. Syksyinen fiilis! Ajelin aamulla Pärnäisiin, jonne väkeä kertyi aika niukasti. Kuoppaisen laivamatkan jälkeen rantauduimme Utöhön klo 12.45, tavarat tupaan ja ulos. Kierros kylällä ja itärannalla osoitti, että hysyjä on saapunut jo runsaasti, mm. pajulintuja, harmaasieppoja, sirittäjä, mustapääkerttu, 2 satakieltä ja kirjokerttu näyttäytyivät. Kahlaajia oli itärannalla mm. 18 suosirriä, nuori kuovisirri, 2 mustavikloa, valkoviklo, rantasipi, n. 15 liroa, taivaanvuohi, 5 suokukkoa ja kylällä lenteli 2 tuulihaukkaa.

1kv MUSTAPÄÄKERTTUJA ON VIERAILLUT SAUNAPUSKASSAMME

1kv MUSTAPÄÄKERTTUJA ON VIERAILLUT SAUNAPUSKASSAMME

Torstaina 21.8.2014 puhalsi edelleen navakka lounaistuuli, 11-14 m/s mutta sadetta ei tänään saatu, taivas oli kauniin puolipilvinen. Mikon kanssa staijattiin aamulla pari tuntia majakalla, myöhemmin kompattiin saarta ja illansuussa olin kuvaamassa itärannalla. Lintuja näkyi mm. 2 kuikkaa, mustalintu, harmaahaikara, käki, 3 pikkukäpylintua ja sirittäjä.

SAARESSA OLEILEE KORPPI, JOLLA ON YLÄNOKKA PAHASTI VIOTTUNUT

SAARESSA OLEILEE KORPPI, JOLLA ON YLÄNOKKA PAHASTI VIOTTUNUT

Kahlaajia oli tänään mukavan monipuolisesti liikkeellä: 12 kapustarintaa, 2 tundrakurmitsaa, isokuovi, 8 suokukkoa, 4 punakuiria, 15 valkovikloa, 11 liroa, metsäviklo, 25 suosirriä, kuovisirri, jänkäsirriäinen ja parhaana keräkurmitsa, joka lensi äännellen (pehmeän rullaava hyrrr…rr) itäniityn yli klo 11.30, havaittiin yhdessä Mikon kanssa. Itselleni saarilaji (261) ja vasta viides havis Utöstä (Mikolle jo toinen). Hysyjä taas aika runsaasti – pajulintuja jo satakunta ja runsaasti kirjo- ja harmaasieppoja.

SATAKIELI ON VIELÄ NÄYTTÄYTYNYT SAUNALLAMME

SATAKIELI ON VIELÄ NÄYTTÄYTYNYT SAUNALLAMME

Perjantai 22.8.2014 oli jälleen tuulinen (SW 12 m/s) ja puolipilvinen päivä, lämpöä oli 16 astetta. Staijia aamulla majakalla pari tuntia, myöhemmin itäosan kierros. Lintuja oli selvästi eilistä vähemmän, mainittavimpia harmaahaikara, 2 merikihua, tuulihaukka, 3 varpushaukkaa, käki, 3 pikkukäpylintua ja 3 törmäpääskyä. Kahlaajia nähtiin mm. kapustarinta, 8 tundrakurmitsaa, 3 punakuiria, 2 isokuovia, 12 suosirriä, 13 liroa, 2 valkovikloa ja 5 mustavikloa. Hilkkeen Hannu, Varesvuon Markus ja Minna sekä Outi saapuivat illalla saareen.

MUUTAMA PUNAKUIRI ON MUUTTANUT VIIME PÄIVINÄ

MUUTAMA PUNAKUIRI ON MUUTTANUT VIIME PÄIVINÄ

Lauantaina 23.8.2014 jatkui sadekuurojen ja ukkosen sävyttämä säätyyppi, lounaistuuli oli heikentynyt 4-7 m/s ja sää oli viileä. Staijia aamulla majakalla pari tuntia, myöhemmin itäosan kierros piti keskeyttää kovan sateen takia ja päivästä tulikin monien tuttujen kyläilypäivä. Lintuhavaintoja olivat mm. 2 kuikkaa, harmaahaikara, 3 tuulihaukkaa, 4 varpushaukkaa, 2 käkeä, 2 isokuovia, 2 punakuiria, 13 kapustarintaa ja 6 suokukkoa (itärannalla ei käyty). Saunapuskassamme lymyili taas satakieli ja acro, joka oli ilmeinen viitakerttunen. Järvisen Mikko ja Holvitien Mikko lähtivät aamulla mantereelle.

OUTI OTTI PANORAAMAKUVAN SATAMASTA SADEPILVINEEN (photo: Outi Sarjakoski)

OUTI OTTI PANORAAMAKUVAN SATAMASTA UHKAAVINE SADEPILVINEEN (photo: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 24.8.2013 jatkui epävakainen sää, pari reipasta sadekuuroa mutta paljon aurinkoakin. Lounaistuulta 7-8 m/s. Aamulla tunnin staiji majakalla ja myöhemmin itäosan kierros ja staijia kotinurkilla. Havaintoja kertyi tänään mm. 7 varpushaukkaa, tuulihaukka, 3 käkeä, 3 suosirriä, 6 liroa, metsäviklo, tundrakurmitsa ja meidän saunan kulmalla kävi mm. 2 mustapääkerttua, 1kv kirjokerttu, rytikerttunen ja 2 sirittäjää. Aamulla pihamme reunalla käväisi 3 kirjosiipikäpylintua (1k, 2n), joista ehdin muutaman kuvankin räpsäistä. Hilkkeen Hannu lähti tänään mantereelle.

AAMUKAHVIA JUODESSAMME LÄHEISEEN OMENAPUUHUN TUPSAHTI KOLME KIRJOSIIPIKÄPYLINTUA, JOISTA TÄSSÄ YKSI NAARAS

AAMUKAHVIA JUODESSAMME LÄHEISEEN OMENAPUUHUN TUPSAHTI KOLME KIRJOSIIPIKÄPYLINTUA, JOISTA TÄSSÄ YKSI NAARAS

TUNDRAKURMITSOJA MUUTTAA NYT

TUNDRAKURMITSOJA MUUTTAA NYT

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.