Sadetta piisaa

Maanantaina 25.8.2014 saaressa oli niukasti pikkulintuja. Aamu oli puolipilvinen, myöhemmin vesisadetta ja tuuli oli heikentynyt ja kääntynyt itäkoilliseen. Aamulla runsaan tunnin staiji luotsiasemalla ja myöhemmin koko saaren kierros eteläniemeä lukuun ottamatta. Mainittavimpia havaintoja olivat 24 mustalintua, 4 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 13 varpushaukkaa, ruskosuohaukka ja kahlaajista suokukko, 6 liroa, 3 valkovikloa ja 5 muuttavaa isosirriä. Aamulla laskin ulkomeren puolen luodoilta noin 260 harmaahyljettä – suurin määrä tänä kesänä. Järvisen Mikko saapui takaisin saareen.

SUOSIRRIEN MUUTTO ON NYT KÄYNNISSÄ JA ENEMMISTÖ ALKAA OLLA NUORIA

SUOSIRRIEN MUUTTO ON NYT KÄYNNISSÄ JA ENEMMISTÖ ALKAA OLLA NUORIA

SADETTA ON RIITTÄNYT (Kuva: Outi Sarjakoski)

SADETTA ON RIITTÄNYT (Kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistaina 26.8.2014 sateinen sää jatkui. Tuuli oli pohjoisesta 7-8 m/s ja lämpötila 16 astetta. Staijia aamulla runsas tunti sateiden välillä, samoin itäosa kierrettiin mutta lintuja oli kovin vähän. Iltapäivä kului mukavasti Markuksen ja Minnan kanssa. Havaintoja tänään mm. 9 varpushaukkaa, tuulihaukka, nuolihaukka, 2 sirittäjää, valkoviklo, 2 taivaanvuohta, 5 suosirriä ja  jp-tundrakurmitsa.

TÖYHTÖHYYPPIEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

TÖYHTÖHYYPPIEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

Keskiviikko 27.8.2014 oli sadepäivä – aamusta iltaan kovia sadekuuroja navakan (15 m/s) pohjoistuulen ryydittämänä. Lintujen tarkkailu jäi olemattoman vähälle ja keskityin kirjoitus- ja kuvahommiin, Outi maalasi ikkunoiden sisäpuitteita. Sadekuurojen välissä olin vajaan tunnin luotsiasemalla mutta hiljaista on. Illansuussa kierrettiin vielä saaren itäosa, merivesi tosi korkealla. Linnuista voinee mainita 2 tuulihaukkaa, 14 varpushaukkaa, tundrakurmitsa, 4 suokukkoa ja 4 suosirriä. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät päivällä mantereelle.

KÄENPIIKOJA ON SAARESSA PARI-KOLME

KÄENPIIKOJA ON SAARESSA PARI-KOLME

PENSASTASKUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

PENSASTASKUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.