Kevään kohinaa Pyhämaalla

Ennen vähän pidempiä Utö-jaksojani olin vielä tämän viikonlopun mantereella. En kuitenkaan pyörinyt kaupungissa vaan lauantaiaamuna 20.3.2010 lähdin veljeni Ollin kanssa kohti Pyhämaan Vasikkaria – staijaamaan mahdollista kevätmuuttoa Ollin lintutorniin avomeren partaalle. Avomeri tosin oli edelleen kokonaan paksussa jäässä… Paikalle tuli myös Heinosen Raimo ja tarkkailtiin klo 07.30-12.30. Aluksi oli pilvistä, reipas (7 m/s) etelälounainen tuuli ja +3 astetta, myös yöllä oli plusasteita. Myöhemmin iltapäivällä aurinkokin pilkahteli. Kevätmuuttajia saapui mereltä odotetun mukavasti – havaitsimme muuttavina mm. 760 varista, 242 naakkaa, 19 mustavarista, 9 kyhmyjoutsenta, laulujoutsenen, yhteensä 10 merihanhea, 8 haahkaa (jääkenttien yli pohjoiseen), 8 töyhtöhyyppää, 7 sepelkyyhkyä, 11 uuttukyyhkyä, 7 merimetsoa, kiurun, varpushaukan ja hiirihaukan. Lisäksi nähtiin mm. 3-4 merikotkaa ja pikkukäpylintu.

laulujo
luluj
Laulujoutsenia näimme lennossa ja uimassa, läheltä ja kaukaa

Paluumatkalla ajeltiin Uudenkaupungin Kemiran sulan kautta Pitkäluotoon ja sieltä Mietoisiin. Kemiran sulassa oli mm. laulujoutsen ja tukkasotkapari sekä Pitkäluodossa 5 laulujoutsenta. Mietoisissa nähtiin n. 50 uuttukyyhkyä, 6 kiurua, 13 pulmusta ja 3 kottaraista. Turkuun tultiin takaisin klo 17 maissa – leppoisa alkukevään retki.

isokelo
Luottavainen isokoskelo kuvautti itseään Kemiran sulassa

kotka
Merikotkia nähtiin odotetusti muutama kiertelevä

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.