Marraskuista pikkukivaa

Maanantaina 10.11.2014 oli pilvistä ja iltapäivällä tihkusateista, etelätuulta 8-12 m/s ja lämpöä nyt 8 astetta. Merellä ei nytkään ollut mainittavaa liikettä ja niinpä kompattiin. Nähtiin mm. töyhtöhyyppä, 2 taivaanvuohta ja jälleen muuttohaukka Knivskärillä. Pikkulintuja oli vielä jonkun verran, mm. 5 punarintaa, 9 peukaloista, 3 rautiaista, 7 niittykirvistä, västäräkki, 2 puukiipijää, kuusitiainen, nokkavarpunen (meidän pihalla), mustapääkerttu, vuorihemppo (kylän hiekkateillä), isolepinkäinen ja hotellilla edelleen naaras mustaleppälintu.

VUORIHEMPPOJA TULI NYT LOPPUSYKSYLLÄ SAAREEN

VUORIHEMPPOJA TULI NYT LOPPUSYKSYLLÄ SAAREEN

Tiistaina 11.11.2014 oli pitkästä aikaa mukava ulkoilusää – puolipilvistä, leppoisa 6-7 m/s lounaistuuli ja lämpöä oli 9 astetta. Meristaiji ei nytkään tuottanut oikein mitään mutta saaressa oli aika mukavasti lintuja – mm. jouhisorsa, 3 haapanaa, varpushaukka, 2 taivaanvuohta, 2 jänkäkurppaa, 12 peukaloista, 11 punarintaa, 6 rautiaista, mustapääkerttu, kulorastas, kangaskiuru, nokkavarpunen, tiltaltti, västäräkki, 14 niittykirvistä, 2 puukiipijää ja 2 vuorihemppoa (toinen kylällä ja toinen itärannalla). Hotellialueella oli tänään jo peräti 3 mustaleppälintua, kaikki naaraspukuisia.

MUSTARASTAS NAUTTII PIHLAJANMARJOISTA

MUSTARASTAS NAUTTII PIHLAJANMARJOISTA

Keskiviikkona 12.11.2014 oli kaunis syyspäivä – lähes tyventä, auringonpaistetta ja lämpöä 8 astetta. Illalla saapui sumu ja itätuuli alkoi voimistua. Outin kanssa päivä kului vene- ja rantahommissa: nostettiin ja puhdistettiin paatti, otettiin uimaportaat pois ja painepestiin pihakalusteita. Aamulla staijailin tunnin verran luotsiasemalla, näkyi mm. admuuttohaukka Knivskärin merkillä, 400 allia ja nokkavarpunen lenteli meidän pihalla. Saaressa nähtiin tänään myös mm. vuorihemppo edelleen itärannalla, 2 mustaleppälintua hotellilla, kiertelevä tunturikiuru Kattrumpanilla (jo syksyn viides!) sekä taivaanvuohi, varpushaukka, 11 peukaloista, 8 punarintaa, 4 rautiaista, mustapääkerttu, västäräkki, 3 kiurua ja 3 puukiipijää. Lindroosin Leo lähti päivällä mantereelle.

MUUTAMA NIITTYKIRVINEN ON NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

MUUTAMA NIITTYKIRVINEN ON NÄKYNYT PÄIVITTÄIN

RAUTIAISIA ON VIELÄ USEITA

RAUTIAISIA ON VIELÄ USEITA

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.