Pimeää marraskuuta

Torstai 27.11.2014 oli taas vaihteeksi harmaan pimeä päivä. Tuuli oli etelästä 5 m/s, taivas oli paksussa pilvessä ja iltapäivällä saatiin vähän tihkusadetta, lämpöä oli 6 astetta. Staijia pari tuntia ja itäosassa ja kylällä vähän komppausta. Mainittavia havaintoja olivat mm. 2 pilkkasiipeä, 4 tavia, koirashaahka ja varpushaukka. Saaresta löytyi mm. ruokki, taivaanvuohi, kiuru, 2 punarintaa, 3 peukaloista, 2 kottaraista, 5 tilheä, 3 urpiaista, 115 räkättiä ja 2 punakylkirastasta. Outi saapui illansuussa saareen.

MERIMETSOJA VIIPYILEE LÄHIVESIEN MERIMERKEILLÄ

MERIMETSOJA VIIPYILEE LÄHIVESIEN MERIMERKEILLÄ

Perjantai 28.11.2014 oli jälleen harmaan pilvinen päivä, lounaistuulta oli 7 m/s ja lämpöä 6 astetta. Outin kanssa kompattiin koko saari ja löydettiin mm. tavi, taivaanvuohi, 7 peukaloista, 3 rautiaista, punarinta, niittykirvinen, pajusirkku, 2 kottaraista, 40 tilheä ja 80 räkättiä. Merelle ei tänään staijailtu. Järvisen Mikko lähti aamulla käymään mantereella ja iltalaivalla saareen saapui Hyvärisen Ismo.

PEUKALOISIA ON EDELLEEN SAARESSA AJANKOHTAAN NÄHDEN MONTA

PEUKALOISIA ON EDELLEEN SAARESSA AJANKOHTAAN NÄHDEN MONTA

Lauantai 29.11.2014 kului pääosin Outin kanssa kotihommien merkeissä, oikaistiin ja tasapainotettiin talon viemäriputkeä – kaivamista, kiilaamista, soran kärräämistä jne. Aamulla vähän staijailtiin luotsiasemalla ja saartakin toki kierrettiin. Keli oli pilvipoutainen, +3 astetta ja heikkoa (3-4 m/s) lounaistuulta. Mainittavimmat havainnot olivat mereltä kaakkuri, tavi, 3 haahkaa, mustalintu, 7 tukkakoskeloa, ruokki ja määrittämätön kihu etäällä eteläpuolella. Lillharunilla hyöri noin 60 merisirrin parvi. Saaressa näkyi mm. taivaanvuohi, luhtakana, kanahaukka, 2 piekanaa, ja pikkulinnuista kangaskiuru, kiuru, niittykirvinen, luotokirvinen, 4 tilheä, 12 peukaloista, rautiainen, 5 punarintaa, 95 räkättiä, 4 punakylkirastasta ja kottarainen. Lajimäärä kipusi taas 45 lajiin. Järvisen Mikko palasi illalla saareen.

RÄKÄTEILLE MAISTUVAT RUUSUNMARJATKIN

RÄKÄTEILLE MAISTUVAT RUUSUNMARJATKIN

...JA MUSTARASTAILLE PIHLAJANMARJAT

…JA MUSTARASTAILLE PIHLAJANMARJAT

Sunnuntaina 30.11.2014 harmaa syyssää jatkui – lounaistuulta 6 m/s, lämpöä 3 astetta mutta kylmenee ja illalla meni jo hiukan pakkaselle. Staijia ja komppausta, jotka tuottivat mm. Gavian, 4 kanadanhanhea, tavin, 4 mustalintua, 2 pilkkasiipeä ja varpushaukan. Pikkulintujakin nähtiin mm. kangaskiuru edelleen, niittykirvinen, 2 tilheä, 7 peukaloista, 3 rautiaista, 5 punarintaa, 140 räkättiä, 10 punakylkirastasta, kulorastas, kottarainen ja isolepinkäinen. Päivän laji oli aamulla korkealla lännestä saareen saapunut kesykyyhky, jolla oli vasemmassa jalassa rengas. Viipyi paikalla loppupäivän. Outi lähti tänään mantereelle, työt kutsuvat…

PUNARINTOJAKIN ON VIELÄ USEITA SAARESSA

PUNARINTOJAKIN ON VIELÄ USEITA SAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.