Torppa Utöstä

torppa

Nyt se sitten tapahtui! Keväällä alkanut sinnikäs projektimme johti eilen illalla mukavaan tulokseen: allekirjoitimme vuokraisäntämme Lars Blomquistin kanssa vuokrasopimuksen 1.8.2006 alkaen vanhasta ns. Gustafssonin torpasta, jossa asuimme jo nyt kesäkuussa. Elokuusta alkaen varmaan monet viikonloppuretket ja loma-ajat suuntautuvat nyt Utöseen – upeaan ulkosaaristokylään ja saareen, joka kaiken lisäksi on erinomainen lintupaikka. Katsella ja kuvata. Jotakin Utöstä lintupaikkana kertovat vaikkapa tämän 2006 alkuvuoden harvinaisuus- ja pikkuharvinaisuus-havainnot, joita ovat mm. mustapäätasku, mustapääsirkku, sepelsieppo, lyhytvarvaskiuru, arosuohaukka, 2 krt niittysuohaukka, 2 krt avosetti, heinäkurppa, kyhmyhaahka, kuhankeittäjä, idänuunilintu, monet mustaleppälinnut, sepelrastaat, nokkavarpuset, pikkusiepot, turkinkyyhky, viitasirkkalintu, merisirrit, allihaahkat ym. Saarihan on lintuharrastajien suosiossa, ei suotta, mutta tuntuu mukavalta kun nyt on siellä ”oma” tukikohta.

sisa

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.