Mumelo

Kaukisen Marko löysi sunnuntaina 15.8.2010 Salon Halikonlahdelta 1kv mustanmerenlokin, jo 3. Suomesta nyt loppukesällä. Kävin paikalla maanantaina illansuussa Jukka J. Nurmen kanssa mutta mustanmerenlokki (tuttavallisemmin ’mumelo’) oli häipynyt puolta tuntia aiemmin eikä enää palannut puhdistamon kentälle. Iltareissu meni enemmän tuttujen kanssa seurusteluun ja hyviin kaffeihin huoltiksella. Kun lintu taas tänään, 17.8.2010, oleskeli kala- ja naurulokkiparvessa samalla kentällä niin polkaisin Saloon uudelleen. Saapuessani paikalle lokit olivat jälleen tipotiessään mutta alkoivat hetken päästä palata ja tulihan se mumelokin paikalle. Lahtelan Karin kanssa napattiin joitakin kuvia etäämpää ja Sällylän Seppo saapui kuittaamaan Salon pinnan. Taas kahviteltiin mukavan kuvaussession päätteksi. Elis- tai kuvapinnaa ei lajista tullut mutta tällaisen nuoren linnun olen ennen nähnyt vain kerran, bongattuna sekin (Lohjalla 1997).

mumelo
mumeloit
Salon nuori mustanmerenlokki. Lisää kuvia kansiossa ”Uusimmat”.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.