Työvoitto!

Kaarinan Järvelän hienolla kosteikkoalueella on muiden mukavien lintulajien (mm. liejukanojen) lisäksi parina viime viikkona näköhavaittu luhtahuitteja, ilmeisesti ainakin 3 nuorta (1kv) ja 1 ad-lintu. Monet ovat onnistuneet huitit näkemään ja aika monet myös hienosti kuvaamaan – lähiseudun kuvaajista mainioita huittiotoksia on mm. Kuuselan Arskalla, Nurmen Jukalla, Lundenin Jokkella, Lindroosin Tompalla, Vikmanin Reiskalla ja Lahtelan Karilla, varmaan joillakin muillakin. Kun sunnuntaina 22.8.2010 palasin Utöstä Turkuun niin ajattelinpa minäkin ”bongata” huittikuvat ja niinpä suuntasin Järvelään heti maanantaina. Ei onnistunut pitkästä odotuksesta huolimatta eikä onnistunut tiistaina eikä keskiviikkonakaan. Odotusta oli siinä vaiheessa kertynyt runsaat 11 tuntia ja saaliina oli kolme vilahdusnäköhavaintoa huitista – kesto yhteensä n. 5 sekuntia…. Päätin yrittää vielä torstaiaamuna 26.8.2010 ja taas vääntäydyin paikalle klo 06.30. Armonaikaa oli klo 10 asti koska silloin on lähdettävä kohti Nauvoa jotta ehdin yhteysalukselle klo 13.30 ja Utöseen. Kello 09.29 – vain n. 30 min ennen määräajan päättymistä – huomattiin Lundenin Jokken ja Loivarannan pariskunnan kanssa 1kv luhtahuitti kurkkimassa vesikasvien takaa ja hetken päästä se tuli ihan kelpo tavalla näytille ja kamera raksutti sumuisessa ja hämärässä kelissä – työvoitto! Likimain 14 tuntia odotusta tuotti vihdoin janoamani kuvat ja loppujanon sammutin maukkaalla ”kuvapinnakahvilla” Paraisten kahvituvalla matkalla m/s Eivorille… Tyytyväinen mies vaikkeivat kuvat mitään kymppikuvia olekaan. Tulipahan kuitenkin samalla kokeiltua vähän reippaampia ISO-lukujakin.

luhtahuiti
luhthuitti
Tätä odoteltiin kasvillisuuden kätköistä…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.