Kuvauskeikka Hämeen aroille

Tiistaina 7.9.2010 sain kamerani aamulla JAS’ista korjattuna (yläkansi uusittiin) ja päätin heti lähteä kokeilemaan kuvaamista, kohteena Tampereella jo useita päiviä viihtynyt +1kv arotasku. Soitin matkalle kaveriksi Vikmanin Reiskan ja ajelimme kauniissa syyssäässä Tampereen Aspinniemeen, jossa ”isabella” oli heti tyrkyllä kuvaukseen. Kova auringonpaiste teki kuvaamisesta haastavan mutta siihen haastavuus sitten loppuikin – lintu oli kauniisti rantakivillä ja -nurmella esillä eikä sitä voinut ainakaan kovin araksi nimittää. Paikalla kävi vajaan parin tunnin aikana 8 muuta ornia, mm. Sulkon Matti ja Kemppaisen Olavi. Takaisin Turkuun ajelimme Reiskan kanssa Huittisten kautta, tien varrella nähtiin mm. hiirihaukka ja pari tuulihaukkaa mutta paluumatkalla parasta olivat parit hyvät kahvit mukavan kuvauskeikan päätteeksi. Kerran aiemminkin olen bongannut arotaskun Suomesta – senkin Hämeestä – eli Längelmäeltä 1997, Längelmäen kuntaahan ei enää ole olemassakaan. Silloin 13 vuotta sitten ei vaan ollut kameraa fölissä.

arotasku
arotask

Arotasku poseerasi kauniisti ja kävi muutaman kerran ampiaisjahdissa ilmassa

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.