Pari stelleriä

Torstaina 12.2.2015 oli vaihteeksi pilvistä ja koleaa, lounastuuli puhalsi 12 m/s. Tunnin staiji majakalla ja päälle saarikierros, lintuja oli tänään niukasti näkösällä. Mainittavia olivat mm. 185 allia, laulujoutsen edelleen lammellaan, 4 peukaloista, 2 rautiaista ja punarinta. Iltapäivä kului kuvahommissa. Saareen saapui illalla linturetkelle Tuula Granroth, Jukka Vilen, Marjatta Suominen, Liisa Kilpeläinen, Juhani Ahola ja Timo Kaivola.

TALVINEN AURINGONNOUSU

TALVINEN AURINGONNOUSU 

Perjantaina 13.2.2015 oli aamu aurinkoinen, myöhemmin pilvistä ja jokunen tippa vettäkin. Tuuli oli heikentynyt 5-6 m/s ja lämpöä oli 3 astetta. Aamulla runsaan tunnin staiji luotsiasemalla, myöhemmin koko saaren kierros ja vähän kuvaamistakin omalla ruokinnalla. Merellä näkyi mm. 15 allia, riskilä, 18 tukkakoskeloa, kaakkuri ja aamulla luotsiaseman edustalla uiskenteli 2 naaraspukuista allihaahkaa, jotka klo 08.35 lähtivät avomerelle lounaaseen. Saaresta löytyi mm. 6 peukaloista, 2 rautiaista, 2 punarintaa, lapinsirkku edelleen (ruokinnallamme), nyt jo 2 niittykirvistä itärannalla ja merisirri itäpuolen luodolla.

LAPINSIRKKU KÄVI MUUTAMAN KERRAN SAUNALLAMME

LAPINSIRKKU KÄVI MUUTAMAN KERRAN SAUNALLAMME

Lauantaina 14.2.2015 lähdimme Outin kanssa käymään mantereella, ennen laivan lähtöä vähän staijia majakalla mutta ei mainittavia havaintoja. Itärannalla näkyi aamulla jälleen luotokirvinen. Sää oli pilvinen, lounaistuulta 7 m/s ja lämpötila +1 aste. Pärnäisissä oltiin klo 14 ja Turussa klo 15.40.

MERIMETSOJA ON  TALVEHTINUT KYMMENIÄ

MERIMETSOJA ON TALVEHTINUT KYMMENIÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.