Linturintamalla edelleen rauhallista

Toisena pääsiäispäivänä 6.4.2015 säätila vihdoin alkoi muuttua: aamulla oli heikkoa koillistuulta, päivällä tyventä ja iltapäivällä länsituulta 5 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä enimmillään 6 astetta. Staijia aamulla vajaat pari tuntia, myöhemmin saarikierros. Muuttavana/merellä nähtiin mm. peräti 194 ruokkia, 5 mustalintua, 3 pilkkasiipeä, 6 merihanhea, merikihu, kurki ja Bådanilla ainakin 45 merisirriä.

PEUKALOISIA ON NYT VÄHEMMÄN KUIN TALVELLA!

PEUKALOISIA ON NYT VÄHEMMÄN KUIN TALVELLA!

Iltapäivällä muutti petoja saaren yli – 3 hiirihaukkaa, 4 piekanaa ja varpushaukka, Asio laskeutui Pattskäriin ja huuhkaja istuskeli keskellä päivää Kobbanilla. Muita mainittavia olivat 4 meriharakkaa, kangaskiuru, peukaloinen, 2 rautiaista ja 2 pajusirkkua. Iso porukka pääsiäisvieraita, omamme mukaan lukien, lähti mantereelle – lintuharrastajia saareen jäi ainakin Laaksosen Juha sekä Jari ja Outi Mäkinen.

PIEKENAT MUUTTIVAT AIVAN PÄÄLTÄ

PIEKENAT MUUTTIVAT AIVAN PÄÄLTÄ

Tiistaina 7.4.2015 puhalsi aluksi lounais- ja myöhemmin luoteistuuli 7-10 m/s. Aamu oli pilvinen, myöhemmin saatiin aurinkoa ja lämpöä oli +6 astetta. Staijia pari tuntia majakan suojassa sekä tehtiin saarikierros hotellialuetta lukuun ottamatta. Merellä oli liikettä mutta saari on edelleen hyvin tyhjä pikkulinnuista. Muuttavana nähtiin muutama tuhat haahkaa (en alkanut niitä yksin laskea mutta oli kevään kovin haahkamuutto), 177 mustalintua, 41 allia, 39 ruokkia, 2 ristisorsaa, vuoden ensimmäinen kanahaukka ja mereltä eteläniemeen tippunut kevään eka suopöllö. Saaresta mainittavaa olivat vain mustavaris, 2 kulorastasta ja 2 peukaloista – mustarastaita ja hippiäisiä muutama.

PUNATULKKUJA ON EDELLEEN KEVÄTMUUTOLLA

PUNATULKKUJA ON EDELLEEN KEVÄTMUUTOLLA

Keskiviikko 8.4.2015 oli kovan tuulen takia vähän ns. välipäivä. Taivas oli aamua lukuun ottamatta pilvetön ja lämpöäkin oli jo 7 astetta mutta luoteistuuli puhalsi koko päivän 15-17 m/s, puuskissa reilusti yli 20 m/s. Vietin aamulla pari tuntia kamerahommissa eteläniemellä, muuten kevyttä komppailua kyläalueella. Mainittavimmat havainnot olivat  2 ristisorsaa, varpushaukka, 2 luotokirvistä, rautiainen ja 6 punatulkkua. Outi lähti tänään mantereelle.

PARI LUOTOKIRVISTÄ ILMAANTUI PÄÄSAAREEN

PARI LUOTOKIRVISTÄ ILMAANTUI PÄÄSAAREEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.