Kyhmyhaahka, merisirrejä ja mustaleppälintuja – huhtikuun lajistoa

Maanantaina 13.4.2015 puhalsi länsilounainen tuuli, aluksi 10 m/s ja heikkeni myöhemmin. Taivas oli aurinkoinen. Staijattiin aamulla runsaat pari tuntia majakalla ja kierrettiin saarta. Merellä/muutolla havaittiin mm. 2 valkoposkihanhea, 2 ristisorsaa, 40 allia, 333 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, härkälintu, 30 ruokkia, kurki ja 2 varpushaukkaa. Mereltä saapui aamulla jälleen suopöllö saareen ja Bådanilla piipersi 5 merisirriä. Saarikierroksella nähtiin mm. 3 peukaloista, 2 mustaleppälintua (ad k ja n-puk), 6 tiltalttia, 2 tikliä ja 2 nokkavarpusta. Sassi, Luokkamäet ja Kiviluoto lähtivät iltapäivällä mantereelle, liikenteessä oli nyt Eivorin sijasta m/s Kökar. Saareen saapui muutamia orneja, mm. Rauno Laine ja Jouni Nummenpää.

HUHTIKUU ON MUSTALEPPÄLINTUJEN AIKAA

HUHTIKUU ON MUSTALEPPÄLINTUJEN AIKAA

Tiistaina 14.4.2015 oli kova (13-15 m/s) luoteistuuli ja pääosin aurinkoista. Lämpöä oli tänään 6 astetta. Stajia noin neljä tuntia luotsiasemalla sekä saarikierros. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kuikka, kaakkuri (+ Gavia sp), 78 mustalintua, 16 pilkkasiipeä, 26 allia, 70 ruokkia, valkoposkihanhi, merikihu, 6 isokuovia, 2 lapasorsaa ja 2 varpushaukkaa. Hamnskärin luodoilla ruokaili koko aamun 16 merisirrin parvi. Saaressa nähtiin mm. 2 mustaleppälintua (ad koiras ja naaras), 5 rautiaista, 2 peukaloista, luotokirvinen ja 3 tikliä. Pikkulintuja oli siis niukasti.

MERIKOTKA SAALISTI KOIRASHAAHKAN - JA EHDIN JUURI JA JUURI TILANTEESEEN KAMERALLANI...

MERIKOTKA SAALISTI KOIRASHAAHKAN – JA EHDIN JUURI JA JUURI TILANTEESEEN KAMERALLANI… 

Keskiviikkona 15.4.2015 oli puolipilvistä ja länsituulta, joka oli mukavasti heikentynyt 4-7 m/s. Lämpötila oli 5 astetta. Staijattiin kolme tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari, eikä ihan huono päivä ollutkaan. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kaakkuri (+1 Gavia sp), 81 ruokkia, 316 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, 39 allia, 2 lapasorsaa, 3 merikihua, 45 isokuovia ja jälleen mereltä saapunut suopöllö.

TYLLIT OVAT JO VALLANNEET REVIIRINSÄ

TYLLIT OVAT JO VALLANNEET REVIIRINSÄ

Päivän laji oli iltapäivällä Mikon plokkaama jp-koiras kyhmyhaahka, joka uiskenteli koko illan pienessä haahkaporukassa eteläkärjen ja Pattskärin välissä. Oli niin lähellä että sain joitakin dokumenttikuviakin. Lisäksi nähtiin muuttava piekana ja saaressa oli mm. vuoden eka käpytikka, tiltaltti, 2 urpiaista, 2 tikliä, 7 rautiaista, naaras nokkavarpunen (kävi mm meidän ruokinnalla) sekä 3 mustaleppälintua (1 ad-koiras ja 2 naaraspukuista, joista molemmilla vähän paneelia siivillä). Laine, Nummenpää ym lähtivät päivällä mantereelle ja ainakin pari uutta ornia saapui saareen.

KYHMYHAAHKAKOIRAS LÖYTYI ETELÄKÄRJESTÄ

KYHMYHAAHKAKOIRAS LÖYTYI ETELÄKÄRJESTÄ

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.