Kevät etenee mutta flunssa kiusaa

Torstaina 7.5.2015 oli aurinkoinen ja heikkotuulinen (etelä 5-6 m/s) päivä, lämpöä jo jopa 10 astetta. Sitkeän flunssan takia edelleen niukkaa retkeilyä eikä lainkaan meristaijia. Saaressa näkyi mm. keväälle uusina pikkulepinkäinen, harmaasieppo ja 2 pensassirkkalintua, joista toinen kähmyili ja sirisi saunapensaassamme. Muita olivat 4 satakieltä, peltosirkku, 2 nokkavarpusta, naaraspukuinen mustaleppälintu sekä kapustarinta, mustaviklo, 6 suosirriä ja varpushaukka. Illalla saareen saapui monta uutta lintuharrastajaa, mm. Jaakko Sora.

PELTOSIRKKU OLI KAUNIISTI NÄHTÄVILLÄ PIHALLAMME

PELTOSIRKKU OLI KAUNIISTI NÄHTÄVILLÄ PIHALLAMME

Perjantaina 8.5.2015 oli edelleen flunssan kourissa ja oli pakko olla kotona/kotikulmilla koko päivä. Sää oli aurinkoinen, lounaistuuli puhalsi 7-10 m/s ja lämpöä oli 10 astetta. Näin pihalla mm. 3 satakieltä, 2 nokkavarpusta ja 2 pikkulepinkäistä, saaressa nähtiin muualla mm. sinirinta, vuoden ensimmäinen lapinkirvinen (itärannalla) ja Jaakko Sora näki aamulla itärannalla 2 avosettiä, jotka lähtivät saman tien etelään päin. Jospa huomenna olisi itsekin jo paremmassa hapessa… Iltalaivalla saareen saapuivat mm. Marita Kari ja Jouni Tittonen.

HÖYHENPUKUNSA KASTELLUT KÄENPIIKA ON PELOTTAVAN NÄKÖINEN ILMESTYS

HÖYHENPUKUNSA KASTELLUT KÄENPIIKA ON PELOTTAVAN NÄKÖINEN ILMESTYS

Lauantaina 9.5.2015 oli jälleen aurinkoista ja tuulista (länsi 10-12 m/s) , lämpöä 9 astetta. Staijia pari tuntia majakalla ja saaren kiertelyä. Iltapäivällä kävin jälleen pitämässä tunnin kuvaesityksen hotellilla. Muuttavana nähtiin mm. 6 kuikkaa, 5 Gaviaa, 23 mustalintua, 144 allia, 10 pilkkasiipeä, 5 merikihua, 17 ruokkia ja hienosti eteläkärjen vierestä länsiluoteeseen muuttanut jp etelänkiisla. Saaressa nähtiin mm. varpushaukka, 2 mustavarista, 2 valkovikloa, 2 satakieltä, 2 naaraspukuista mustaleppälintua, peltosirkku meidän ruokinnalla ja itärannalla edelleen kevätpukuinen lapinkirvinen. Lintuporukoista Lahdenpään Esa ja Johanna lähtivät mantereelle, Tuomas Halminen saapui saareen.

PIKKULEPINKÄISET OVAT SAAPUNEET

PIKKULEPINKÄISET OVAT SAAPUNEET

Äitienpäivänä 10.5.2015 oli aluksi reipasta kaakkoistuulta ja lounaasta lähestyi sadealue, joka ripotti vettä klo 11-16 välisen ajan. Illalla sumua ja heikkoa lounaistuulta, lämpöä vain 7 astetta. Vähän stajia mutta koko saari sentään kompattiin. Muuttavana nähtiin mm. 10 valkoposkihanhea, 3 kuikkaa, 4 ruokkia, 6 allia, isokuovi ja mustavaris. Saaressa kohtuullisesti pikkulintuja, mm. 2 satakieltä, 8 sinirintaa, 2 pikkusieppoa (toinen komea koiras), 2 nokkavarpusta, 2 harmaasieppoa, sirittäjä ja kevään eka käki.

PIKKUSIEPPO GAMLA POSTENILLA

PIKKUSIEPPO GAMLA POSTENILLA

Mustaleppälintuja havaittiin kolme (ad k ja 2 n-puk) ja illansuussa itäniityltä löytyi jälleen koiras mustapäätasku – kuvien ja maastotuntomerkkien mukaan sama yksilö, joka oli saaressa jo 5-6.5. Missä lienee piileskellyt tämän väliajan, jolloin saaressa oli huomattavan paljon väkeä. Ehkä on ollut rauhallisemmilla armeijan alueilla…Itärannalla oli illalla myös 2 suosirriä ja 3 suokukkoa. Päivälaivalla lähti paljon väkeä mantereelle, lintuporukoista mm. Sora, Tittonen ja Kari.

MUSTAPÄÄTASKU HAUTAUSMAAN KUPEESSA OLEVAN UUDEN LAMMASAITAUKSEN TOLPILLA

MUSTAPÄÄTASKU HAUTAUSMAAN KUPEESSA OLEVAN UUDEN LAMMASAITAUKSEN TOLPILLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.