Pari kiislaa ja sepelhanhea

Torstaina 9.7.2015 oli puolipilvistä, reipasta 8-10 m/s lounaistuulta ja lämpöä 18 astetta. Aamulla tunnin staiji majakan seinustalla ja myöhemmin kierrettiin lähinnä kylää ja hotelliniemeä. Nähtiin mm. 24 ruokkia, 14 mustalintua, 9 pikkukuovia ja klo 07.13 jälleen hienosti 2 kesäpukuista etelänkiislaa eteläniemen ohi luoteeseen. Gamla Postenilla lauloi vielä 2 kultarintaa melko innokkaasti. Varesvuon Markus ja Minna saapuivat illalla saareen.

NAARASPUKUINEN PUNAVARPUNEN SAUNAPENSAASSAMME

NAARASPUKUINEN PUNAVARPUNEN SAUNAPENSAASSAMME

Perjantaina 10.7.2015 oli puolipilvistä, joku saderipauskin, ja heikko etelätuuli kääntyi pohjoistuuleksi joka illalla voimistui. Aamulla vajaa tunti staijia luotsiasemalla plus itä- ja eteläosien kierros. Näkyi mm. 2 harmaahaikaraa, 5 mustalintua, 11 ruokkia ja ekat lounaaseen korkealla muuttavat merimetsot (12 yks). Kahlaajia löytyi mm. 4 liroa, valkoviklo, 5 pikkukuovia, suokukko, nuori pikkutylli, 75 suosirriä, lapinsirri ja 4 kuovisirriä. Kasvillisuus on toistuvien sateiden takia erittäin runsasta, enemmän kuin yhtenäkään meidän kesänä aiemmin. Merivesi myös jatkuvasti aika ylhäällä.

KUOVISIRREJÄ ON NYT MUUTOLLA

KUOVISIRREJÄ ON NYT MUUTOLLA

Lauantaina 11.7.2015 pidettiin ns. vieraspäivä – istuttiin kuohuvalla ja kaffella aluksi Peter Johanssonin ja myöhemmin Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa. Lintujen katselu jäi vähälle, mainita voinee valkoviklon, kultarinnan ja luhtakerttusen. Utön kesäjuhlien myötä satamassa oli tänään enemmän veneitä kuin kertaakaan aiemmin tänä kesänä. Pohjoistuuli puhalsi 10-12 m/s, taivas oli puolipilvinen ja lämpöä oli 17 astetta.

NUORI PIKKUTYLLI OLI YLLÄTTÄEN ILMESTYNYT ITÄRANNALLE

NUORI PIKKUTYLLI OLI YLLÄTTÄEN ILMESTYNYT ITÄRANNALLE

Sunnuntaina 12.7.2015 lähdimme jälleen hetkeksi käymään mantereella, nyt matkattiin m/s Aspöllä Pärnäisiin. Matkaa saatteli auringonpaiste ja navakka 12 m/s pohjoistuuli. Aamulla staijia vajaa tunti luotsiasemalla. Ennen laivan lähtöä näkyi mm. 7 ruokkia, 9 mustalintua, 4 pikkukuovia, valkoviklo, mehiläishaukka ja yllättäen 2 sepelhanhea jonkin aikaa majakan alapuolen luodoilla. Ehkä samat 2 ”seplua”, jotka ovat viihtyneet pidempään Jurmossa. Merihanhia oli Kesnäsin rannassa yhteensä 17 vanhaa ja 2 nuorta, lisäksi paikalla pyöri korppipoikue (5 yks).

HAARAPÄÄSKYJÄ PESII UTÖSSÄ MUUTAMA PARI

HAARAPÄÄSKYJÄ PESII UTÖSSÄ MUUTAMA PARI

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.