Heinäkuista lomailua

Torstaina 16.7.2015 oli aika palata Utöhön. Lähdettiin Outin kanssa Turusta Nauvoon, jossa kahviteltiin ja sieltä Pärnäisiin m/s Eivorille. Sää oli mukavan heikkotuulinen ja lämmin, puolipilvinen. Povatut ukkoskuurot menivät kaikki pohjoispuolelta ohi. Matkalla mainittavin havainto oli Jurmon satamassa kalastelleet 2 adpikkutiiraa. Utöhön saavuttiin klo 18.30 ja ilta kului mukavasti kotosalla.

PUNAJALKAVIKLOJEN POIKASIA ON MONESSA PAIKASSA SAARTA

PUNAJALKAVIKLOJEN POIKASIA ON MONESSA PAIKASSA SAARTA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Perjantaina 17.7.2015 aamulla vähän sateli, päivällä oli aurinkoista ja kohtalaista (10 m/s) luoteistuulta. Kierrettiin etelä- ja itäosat, merivesi on korkealla eli kahlaajarannat olivat pääosin veden alla. Nähtiin mm. pikkukuovi, valkoviklo, 3 liroa, 25 suosirriä ja 2 lapinsirriä. Iltapäivällä nurmikonleikkuuta ja muuta kotihommaa. Varesvuon Markus lähti mantereelle.

PIKKUKUOVEJA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

PIKKUKUOVEJA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE (Kuva: Outi Sarjakoski)

Lauantaina 18.7.2015 aamu oli tyven ja aurinkoinen mutta puolilta päivin alkaen saatiin sadetta ja voimistuvaa (11-12 m/s) etelätuulta, lämpöä oli 15 astetta. Aamulla staijia luotsiasemalla vajaa pari tuntia, lisäksi itäosan kierros. Merellä näkyi mm. kaakkuri, 90 mustalintua, 9 ruokkia ja itärannalla naaraspukuinen sotka, jossa sekä lapa- että tukkasotkan piirteitä. Muuttokahlaajia nähtiin 3 pikkukuovia, 3 valkovikloa, metsäviklo, 2 liroa, 22 suosirriä ja syksyn eka jänkäsirriäinen. Kylällä lenteli käki ja 2 pikkukäpylintua.

JÄNKÄSIRRIÄINEN ITÄRANNALLA

JÄNKÄSIRRIÄINEN ITÄRANNALLA

ITÄRANNALLA UI ISONOKKAINEN SOTKA, JOSSA TUKKA- JA LAPASOTKAN PIIRTEITÄ, ENEMMÄN KUITENKIN ENSINMAINITTUA

ITÄRANNALLA UI ISONOKKAINEN SOTKA, JOSSA TUKKA- JA LAPASOTKAN PIIRTEITÄ, ENEMMÄN KUITENKIN ENSINMAINITTUA

Sunnuntaina 19.7.2015 oli puolipilvistä, vähän sadettakin, ja navakka 10-12 m/s länsituuli. Aamulla runsas tunti staijia majakan suojassa plus itäosan kierros. Merellä näkyi mm. 19 ruokkia (+ainakin 22 paikallisena Gropskärissä) sekä klo 06.44 etelänkiisla, joka lensi ruokin seurassa luoteeseen eteläniemen vierestä. Saaressa näkyi tuulihaukka sekä muuttokahlaajia 6 pikkukuovia, 14 suosirriä, liro, töyhtöhyyppä ja jänkäsirriäinen. Outi lähti päivällä mantereelle.

KÄENPIIKOJA ON PESINYT AINAKIN KAKSI PARIA KYLÄALUEELLA

KÄENPIIKOJA ON PESINYT AINAKIN KAKSI PARIA KYLÄALUEELLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.