Takaisin Utöhön

Lauantaina 26.9.2015 oli aika palata taas kotiin Utöhön. Lähdin Turusta puolenpäivän jälkeen Kuusiston Kimmo kyydissä ajelemaan kohti Pärnäisiä, Nauvossa ”välikahvit” nauttien. Pärnäisissä oli paljon kiikariporukkaa, sillä likimain samaan aikaan m/s Eivorin kanssa lähti toistakymmentä bongaria taksiveneellä Utöhön, josta oli aamupäivällä löytynyt ruskouunilintu. Me muut ”vähemmän paineiset” eli lisäkseni Kimmo, Varesvuon Markus, Kari Kekki ja Jari Lagerroos matkasimme rauhallisesti yhteysaluksella saapuen perille iltahämärissä klo 19.30. Matkalla näimme mm. 13 sepelhanhea Jurmossa. Saaressa oli lintuporukkaa paikalla ainakin Ville-Veikko Salonen, Seppo Sällylä, Ilkka Laiho, Ismo Hyvärinen ja Heidi Tammero.

MERIKOTKAT LIIKKUVAT TAAS ENEMMÄN KUIN KESÄLLÄ

MERIKOTKAT LIIKKUVAT TAAS ENEMMÄN KUIN KESÄLLÄ

Sunnuntaina 27.9.2015 tuuli puhalsi lännestä-luoteesta 5-8 m/s, taivas oli puolipilvinen (iltapäivällä ja illalla ajoittain sadettakin) ja lämpöä oli 14 astetta. Pohjoistuuli voimistui yötä vasten. Staijailtiin ja kompattiin isohkolla porukalla ja lintujakin näkyi mukavasti ja monipuolisesti. Muuttavana havaittiin mm. 16 merihanhea, 87 haapanaa, 6 jouhisorsaa, 450 allia, 75 mustalintua, 3 harmaahaikaraa, 13 kurkea, 3 kaakkuria, 12 kuikkaa, 17 Gaviaa ja komea jääkuikka(laji) vastavalon puolelta lounaaseen. Tarkempi laji jäi valaistuksen takia auki. Petolintuja liikkui hyvin, mm. 2 mehiläishaukkaa, 3 hiirihaukkaa, 2 piekanaa, 22 sinisuohaukkaa, 1kv arosuohaukka itäniityn yli lounaaseen (syksyn 3.), 48 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa ja 3 ampuhaukkaa.

AROSUOHAUKAN SIIVET TUNTUVAT VÄHÄN LEVEILTÄ, ETENKIN KÄSISIIPI - LIENEEKÖ LAJIPUHDAS YKSILÖ? TÄYTYY SELVITELLÄ...

AROSUOHAUKKA ITÄNIITYN YLLÄ, NUORI NAARAS

Kahlaajia oli vielä tylli, suosirri, 3 kapustarintaa ja 5 taivaanvuohta, lisäksi nähtiin myöhäinen käki ja vuoden ekat 2 pähkinähakkia käväisivät saaressa. Pikkulintujakin oli reippaasti, mm. 3 kangaskiurua, 310 niittykirvistä, lapinkirvinen, vuoden eka isokirvinen koko aamupäivän lennellen ja äännellen itäniityn alueella, keltavästäräkki, 10 peukaloista, 50 punarintaa, 3 leppälintua, mustapääkerttu, hernekerttu, lehtokerttu, 3 harmaasieppoa, pikkusieppo, 15 kuusitiaista, 130 urpiaista ja lapinsirkku. Ismo näki aamulla itäniityn reunalla sepelrastaan ja iltapäivällä löytyi hotellin sisäänkäynnin edestä taigauunilintu, jota porukalla katseltiin ja yritettiin kuvata. Hyvärinen ja Tammero lähtivät tänään mantereelle.

TAIGAUUNILINTU KÄHMYILI HOTELLIN PUISSA

TAIGAUUNILINTU KÄHMYILI HOTELLIN PUISSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.