Kahlaajamuuttoa!

Keskiviikko 25.5.2011 oli Utössä vuorostaan aika tyhjä lintupäivä. Reipas lounaistuuli puhalsi, taivas oli enimmäkseen aurinkoinen, aamulla sää utuinen (Islannin tuhkapilvi?). Merellä ei nähty juuri mitään liikettä, vain 6 kuikkaa ja 15 Gaviaa. Saaressa nähtiin mm. suosirri, jp-isosirri ja pikkusirri illalla itärannan levävalleilla, rantasipi, teeri, törmäpääsky, kultarinta, rytikerttunen, luhtakerttunen, 20 pikkulepinkäistä (nyt saapunut runsaasti!), 6 pikkusieppoa ja idänuunilintu. Käytettiin päivä koti- ja venehommiin…

isosiri
Juhlapukuinen isosirri viihtyy itärannan levävalleilla

Torstai 26.5.2011 oli myös köyhä lintupäivä. Tuuli oli luoteessa, heikkeni illaksi jopa tyveneksi, ja taivas oli selkeä. Jonkin verran staijausta ja kiertelyä, itse vietin koko aamun piiloteltassa pilkkasiipiä kuvaten. Nähtiin tänään mm. 46 kuikkaa, 30 Gaviaa, valkoposkihanhi, nuolihaukka, 2 kurkea, 3 käkeä, huuhkaja, isosirri edelleen itärannalla, 2 suosirriä, lapinsirri, töyhtöhyyppä, 3 pikkukäpylintua, 3 satakieltä, 2 rytikerttusta, peltosirkku, 5 pikkusieppoa, 25 pikkulepinkäistä ja hotellilla naaraspukuinen mustaleppälintu. Iltapäivällä saareen saapuivat mm. Kuusiston Kimmo, Nurmen Tarppi, Sällylän Seppo ja Saarnion Japi & Tarja Nykänen.

pilkasiipi
Utössä on vahva pilkkasiipikanta, 30-40 paria

Perjantaina 27.5.2011 tuuli oli yöllä kääntynyt kaakkoon ja voimistui aamupäivällä 12 m/s. Taivas oli pilvessä muttei kuitenkaan sadetta. Staijausta luotsiasemalla klo 05-11.15, jona aikana hienoa kahlaajamuuttoa. Nähtiin yhteensä 781 tundrakurmitsaa (18a), 197 punakuiria (skvattiparvissa), 125 isosirriä (3a ja osa kurmitsaparvissa), 140 isokokoista kahlaajaa (2a), 221 suosirriä (1a), lisäksi mm. 177 kuikkaa, 2 kaakkuria, 83 Gaviaa, 2 valkoposkihanhea, 2 harmaasorsaa, 6 kurkea, räyskä, pikkulokki, isosirri, ruskosuohaukka, kalasääski, tuulihaukka, 8 tervapääskyä, 3 törmäpääskyä ja 7 ruokkia. Saaressa, kovassa tuulessa, niukahkosti pikkulintuja joista mainittakoon kuitenkin 4 pikkusieppoa, idänuunilintu, 4 rytikerttusta, 2 luhtakerttusta, 2 punatulkkua, 2 luotokirvistä, käki ja nokkavarpunen. Merikotkat ovat taas aloittaneet haahkanpoikasten syömisen, tänäänkin useita poikasia – jopa satamalahdelta – lähti kotkankynsissä lähiluodoille. Laaksosen Jani lähti aamulla mantereelle ja iltalaivalla saapuivat Tittosen Jouni ja Marita Kari.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.