Takaisin saareen – hipö ja merisirrejä

Maanantaina 19.10.2015 oli aika palata Utöhön, Outi jäi Turkuun töihin. Ajelin kirkkaassa aamuauringossa Nauvoon, jossa totutusti kauppa ja kahvit kunnes tavarat m/s Eivorille. Lintuporukkaa kertyi kohtuullisen monta, Jurmoon kolme ja Utöhön lisäkseni mm. Lumion Rauli, Nurmen Tarppi, Tittosen Jouni ja Marita, Kirsi ja Timo Nisula, Sällylä ja Jurmosta kyytiin tullut Helstolan Jari. Matkalla nähtiin mm. hiirihaukka, piekana, sinisuohaukka, merikihu sekä muutama riskilä.

MERIMETSOISTA PÄÄOSA ON JO MUUTTANUT ETELÄMMÄKSI

MERIMETSOISTA PÄÄOSA ON JO MUUTTANUT ETELÄMMÄKSI

Utöhön saavuttiin klo 15.30 puolipilvisessä ja heikkotuulisessa (S 4 m/s) kelissä ja illansuun aikana kertyi vielä ihan mukavasti havaintojakin, mm. piekana, luhtakana, 3 peukaloista, tiltaltti, sarvipöllö ja kompostorin puihin jostain lennähtänyt hiiripöllö (”hipö”). Jonkinmoinen yllätys kun ei niilläkään mitään ihmeempää vaellusta kai ole. Saaresta lähtivät mantereelle Kuusiston Kimmo, Metsärannan Rami, Petri Ahti ja Ilkka Laitinen – aiemmin päivällä oli näkynyt mm. ruisrääkkä, suopöllö ja syksyn ekat 8 merisirriä.

HIIRIPÖLLÖ - TUTTAVALLISEMMIN HIPÖ - PÄIVYSTI TOLPAN NOKASSA KOMPOSTORILLA

HIIRIPÖLLÖ – TUTTAVALLISEMMIN HIPÖ – PÄIVYSTI TOLPAN NOKASSA KOMPOSTORILLA

Tiistaina 20.10.2015 oli puolipilvistä ja itä-kaakkoistuulta 6-8 m/s, melko viileää (9 astetta). Staijia aamupäivä, myöhemmin saari koluttiiin aika tarkkaan. Muuttavana nähtiin mm. 55 valkoposkihanhea, 11 lapasotkaa, Gavia, 116 naakkaa, tuulihaukka ja 7 varpushaukkaa. Eteläkärjessä uiskenteli ruokki ja taivaanvuohia löytyi 5 yksilöä. Muita havaintoja olivat mm. pikkutikka, 2 västäräkkiä, 45 tilheä, 13 peukaloista, 11 kulorastasta, 8 tiltalttia, 3 tikliä, 9 pikkuvarpusta, nokkavarpunen (koululla) ja 450 urpiaista. Illansuussa saunalahden perukassa oli hetken tristis-tyyppinen tiltaltti.

ISOLEPINKÄISIÄ ON TÄNÄ SYKSYNÄ OLLUT USEITA

ISOLEPINKÄISIÄ ON TÄNÄ SYKSYNÄ OLLUT USEITA

Keskiviikkona 21.10.2015 lounaistuuli voimistui, illalla jo 10 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä jopa 12 astetta. Näkyvyys oli mainio. Staiji ja koko saaren kierros tuottivat mm. 2 kuikkaa, 6 lapasotkaa, 4 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, 18 allia ja 2 varpushaukkaa. Lounaispuolella, Hamnskärin luodoilla, pyöri pitkin päivää merisirrejä, enimmillään noin 50 yksilön parvi. Saaresta löytyi mm. suopöllö, luhtakana (saunalahden perukassa), 3 taivaanvuohta, 3 västäräkkiä, 4 tiltalttia, 15 peukaloista, 55 tilheä ja eilinen nokkavarpunen, nyt meidän ruokinnalla. Kirsi näki ja kuuli illansuussa kaupan luona tristis-tyyppisen tiltaltin. Helstola, Nurmi, Lumio, Tittonen ja Kari lähtivät päivälaivalla mantereen suuntaan.

NAARAS NOKKAVARPUNEN VIERAILI MEIDÄN SAUNALLA

NAARAS NOKKAVARPUNEN VIERAILI MEIDÄN SAUNALLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.