Loppusyksyn pikkurareja

Torstaina 22.10.2015 puhalsi kova lounaistuuli, 15-20 m/s, koko päivän ja sadekuuroja pyyhki pitkin päivää. Lämmintä oli silti 12 astetta. Kovan tuulen ja huonon näkyvyyden takia staijia ja ylipäätään retkeilyäkin varsin vähän. Merellä näkyi mm. 9 allia, pilkkasiipi ja vähän kalalokkiliikehdintää, saaressa mainittavimmat olivat 2 taivaanvuohta, ampuhaukka, tiltaltti, pikkuvarpunen ja kylän hiekkatiellä hetken näyttäytynyt vuorihemppo. Saareen saapui illalla uusia orneja, mm. Jukka J Nurmi ja Kai Hilditch.

JOKUNEN TILTALTTI ON VIELÄ MUUTTOMATKALLA

JOKUNEN TILTALTTI ON VIELÄ MUUTTOMATKALLA

Perjantaina 23.10.2013 tuuli kääntyi luoteeseen (7-9 m/s) ja pilvisen aamun jälkeen taivas selkeni. Lämpöä oli tänäänkin 12 astetta. Staijia aamulla pari tuntia ja koko saaren komppaus. Merellä nähtiin mm. ruokki, 14 haahkaa, 4 mustalintua, 2 pilkkasiipeä ja 3 allia, petolintuja oli tänään piekana, sinisuohaukka, 3 varpushaukkaa, 2 ampuhaukkaa ja muutama merikotka.

ITÄNIITTY ON SINISUOHAUKKOJEN MIELEEN

ITÄNIITTY ON SINISUOHAUKKOJEN MIELEEN

Itärannalla ruokaili peloton nuori kapustarinta ja niityltä nousi 2 taivaanvuohta. Pikkulinnuista mainittakoon pikkutikka, 2 tiltalttia, kulorastas, 8 peukaloista, 18 tilheä, 5 tikliä ja tunturikiuru, joka kierteli äännellen kirkon luona häviten Mörttilän suuntaan.

NUORET KAPUSTARINNAT OVAT USEIN PELOTTOMIA

NUORET KAPUSTARINNAT OVAT USEIN PELOTTOMIA

Lauantaina 24.10.2015 oli kaunista, aurinkoista ja melko heikkoa (4-8 m/s) länsituulta. Lämpötila oli päivällä taas 12 astetta. Staijia aamulla runsas tunti ja päälle koko saaren kierros. Saaressa oli lintuja selvästi eilistä vähemmän. Merellä nähtiin mm. kuikka, 4 pilkkasiipeä, 125 allia ja muuttava harmaahaikara. Hamnskärin luodoilla oli aamulla 4+2 merisirriä. Saaressa viihtyi piekana ja aamulla hetken aikaa sinisuohaukka, lisäksi 2 varpushaukkaa ja taivaanvuohi. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 4 tikliä, 2 kuusitiaista, 11 Loxiaa, 50 tilheä, lapinsirkku ja myöhäinen kivitasku. Nisulat lähtivät aamulla mantereelle.

PIEKANA ON VIIHTYNYT MUUTAMAN PÄIVÄN SAAREN ITÄOSASSA, TÄSSÄ NIITYLLÄ ILTAVALOISSA

PIEKANA ON VIIHTYNYT MUUTAMAN PÄIVÄN SAAREN ITÄOSASSA, TÄSSÄ NIITYLLÄ ILTAVALOISSA

Sunnuntaina 25.10.2015 oli hyvä lintupäivä – ehkä johtuen ”huonosta” säästä. Aamulla oli pilvistä, päivällä sadetta noin 4 tuntia, illalla taas selkeää. Länsituuli puhalsi 10-13 m/s ja lämpöä oli 11 astetta. Staijia aamulla pari tuntia majakalla ja lähes koko saari kierrettiin. Merellä nähtiin vain 4 allia, 2 mustalintua, 3 haahkaa ja muutamia kymmeniä kalalokkeja. Saaresta löytyi edelleen piekana, lisäksi taivaanvuohi, 2 tikliä, tiltaltti, 24 kottaraista, 15 tilheä, kuusitiainen ja +1kv koiras mustaleppälintu. Iltapäivällä löysin jalkapallokentältä ruokailemasta nuoren lyhytnokkahanhen, jonka olimme jo aamulla lyhyesti nähneet lennossa. Ensimmäinen paikallinen ”lynoha” Utön lintuhistoriassa.

JALKAPALLOKENTÄLTÄ LÖYSIN NUOREN LYHYTNOKKAHANHEN

JALKAPALLOKENTÄLTÄ LÖYSIN NUOREN LYHYTNOKKAHANHEN

Päivän kruunasi vielä hotellilta iltapäivällä löytynyt pikkusirkku, joka näyttäytyi hotellin rannan puissa ja hävisi sitten tiksutellen kyläalueelle päin. Mukava lintupäivä vaikka välillä satelikin ihan kunnolla. Mantereelle lähtivät Holvitien Mikko ja Nurmen Jukka.

VESISATEESSA OTETTU HUONO DOKUMENTTI TÄMÄN PÄIVÄN PIKKUSIRKUSTA

VESISATEESSA OTETTU DOKUMENTTI TÄMÄN PÄIVÄN PIKKUSIRKUSTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.