Sateet tulivat

Torstaina 5.11.2015 oli ”kesäinen” syyspäivä – aurinko paistoi, meri oli koko aamupäivän tyyni (myöhemmin etelätuulta 3 m/s) ja lämpöä oli 11 astetta. Staijattiin kolme tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin sillä tänään oli sopiva päivä tehdä syyslaskenta. Lajeja kertyi 53 ja lintuyksilöitä 873 kappaletta. Mereltä/muuttavina mainittavimmat olivat kaakkuri, 2 härkälintua, haapana, 3 tavia, 20 pilkkasiipeä, 5 mustalintua, 165 allia, 21 haahkaa, 14 riskilää, 8 laulujoutsenta ja jälleen lounaispuolen luodoilla piipersi merisirrejä – nyt 2+15+2+5 eli 24 yksilöä. Muuttavana havaittiin myös myöhäinen tundrakurmitsa.

MUUTAMA KYMMENTÄ TILHEÄ PYÖRII YHÄ SAARESSA

MUUTAMA KYMMENTÄ TILHEÄ PYÖRII YHÄ SAARESSA

Saaresta löytyi mm. pikkutikka, luhtakana ja lyhytnokkahanhi, joka oli sittenkin edelleen saaressa – nyt pihanurmella lähellä saunalahtea. Pikkulinnuista mainittakoon mm. 11 peukaloista, punarinta, rautiainen, 2 kuusitiaista, 140 tilheä, pikkukäpylintu, kangaskiuru, 2 tikliä, 2 pulmusta, laulurastas, punakylkirastas ja tiltaltti. Mukava lintupäivä. Illalla saareen saapuivat lintuja kuvaamaan Jari Uitto ja Timo J Palomäki.

MUSTARASTAIDEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA, ENIMMILLÄÄN NOIN 40 PÄIVÄSSÄ

MUSTARASTAIDEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA, ENIMMILLÄÄN NOIN 40 PÄIVÄSSÄ

Perjantaina 6.11.2015 säätyyppi muuttui pilviseksi ja hämäräksi. Tuuli oli etelästä 7 m/s ja lämpöä 10 astetta. Staijia pari tuntia ja eiliseen verrattuna maltillista saaren komppausta. Merellä nähtiin mm. 4 tavia, 17 allia ja 45 merisirriä hyörimässä Bådanilla. Saaressa oleskeli edelleen lyhytnokkahanhi, saunalahdelta lähti taivaanvuohi, myöhäinen töyhtöhyyppä lenteli Enskärin yllä ja itäniityllä pyörähti sinisuohaukka. Pikkulintuja oli tullut yöllä vähän lisää, nähtiin mm. 3 tiltalttia, punarinta, 25 räkättiä, 2 laulurastasta, 15 punakylkirastasta (+ illan tihkusateessa muuttoääniä), 40 tilheä, 2 kottaraista ja 7 peukaloista. Iltalaivalla saapuivat mm. Helstola, Raisa Tanner, Hyvärisen Ismo ja Varesvuon Markus ja Minna.

MITÄ PIDEMMÄLLE SYKST EHTII SITÄ HARMAAMMILTA MONET TILTALTIT NÄYTTÄVÄT...

MITÄ PIDEMMÄLLE SYKSY EHTII SITÄ HARMAAMMILTA MONET TILTALTIT NÄYTTÄVÄT…

Lauantaina 7.11.2015 oli pilvistä ja kova (12-15 m/s) etelälounainen tuuli, klo 13 alkoi vesisade joka jatkui pimeään saakka. Staijattiin ja kompattiin ja nähtiinkin jotain. Merellä havaittiin mm. 22 allia, 10 mustalintua, pilkkasiipi ja 11 merisirriä. Saaressa pyöri eilinen sinisuohaukka, lisäksi nähtiin edelleen lyhytnokkahanhi sekä uusina 3 lehtokurppaa ja 3 taivaanvuohta. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat kiuru, 7 peukaloista, 7 punarintaa, laulurastas, 6 punakylkeä, mustapääkerttu, 3 tiltalttia, 62 tilheä, pulmunen ja hotellialueella hetken oleskellut +1kv koiras mustaleppälintu. Laaksosen Juha lähti aamulla mantereelle runsaan kuukauden saarijakson jälkeen.

SYKSYN KOLMAS MUSTALEPPÄLINTU OLI VÄHÄN AIKAA NÄKYVILLÄ HOTELLILLA

SYKSYN KOLMAS MUSTALEPPÄLINTU OLI VÄHÄN AIKAA NÄKYVILLÄ HOTELLILLA

Sunnuntai 8.11.2015 oli sadepäivä. Lounaasta saapunut sadealue kasteli lähes koko valoisan ajan, vasta iltapäivällä vähän hellitti. Lämpöä oli 9 astetta ja aamupäivän heikko kaakkoistuuli vaihtui kovaksi (12-16 m/s) pohjoistuuleksi. Sään takia tietysti vähän vähemmän retkeilyä ja merelle näki heikosti. Mainittavia havaintoja olivat mm. lyhytnokkahanhi edelleen, 3 taivaanvuohta, jänkäkurppa, 10 merisirriä, 2 niittykirvistä, kiuru, peräti 5 tiltalttia, 2 kulorastasta, 60 tilheä, 7 peukaloista, 4 punarintaa ja 4 kottaraista. Isänpäivän kunniaksi kävin syömässä lounasta hotellilla. Päivälaivalla lähtivät Varesvuon Markus ja Minna, Tanner sekä Uitto ja Palomäki.

LYHYTNOKKAHANHI VIIHTYY SAARESSA EDELLEEN, TÄSSÄ SAUNALAHDEN PERUKASSA

LYHYTNOKKAHANHI VIIHTYY SAARESSA EDELLEEN, TÄSSÄ SAUNALAHDEN PERUKASSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.