Marraslintuja

Maanantaina 9.11.2015 oli pilvistä ja iltapäivällä ajoittain vähän sadetta, lämpöä 9 astetta. Etelälounainen tuuli puhkui 12-15 m/s. Staijattiin aamupäivä majakan suojassa ja saarikin tuli kierrettyä. Merellä nähtiin mm. 35 allia, 48 mustalintua, 3 pilkkasiipeä, 4 tavia, 5 riskilää ja 2 ruokkia sekä luodoilla jälleen merisirrejä, nyt 15+4. Saaressa viihtyi yhä lyhytnokkahanhi, lisäksi nähtiin mm. 2 taivaanvuohta, sepelkyyhky ja 60 tilheä.

URPIAISIA ON VIIME PÄIVINÄ OLLUT LIIKKEELLÄ

URPIAISIA ON VIIME PÄIVINÄ OLLUT LIIKKEELLÄ

Pikkulinnuista mainittavia olivat 2 niittykirvistä, luotokirvinen, 12 peukaloista, 5 punarintaa, 64 räkättiä, kulorastas, vielä 5 tiltalttia, 2 kuusitiaista, 5 kottaraista, hemppo, 47 urpiaista, vuoden ekat 2 tundraurpiaista sekä koulun hiekkatiellä käväissyt vuorihemppo. Saaresta lähtivät iltapäivällä Helstola, Sällylä ja Hyvärinen ja saareen saapuivat lintureissulle Tittonen ja Lindroosin Leo.

PULLEA PEUKALOINEN

PULLEA PEUKALOINEN

Tiistaina 10.11.2015 tuuli oli kääntynyt luoteeseen 6-10 m/s ja taivas oli pilvipoutainen. Lämpötila pysytteli 8 asteessa. Staijia ja komppausta mutta linnusto oli hyvin stabiilia, edellispäivien tyyppistä. Merellä näkyi mm. 3 haahkaa, 29 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, 5 tavia ja jälleen Bådanilla ainakin 12 merisirriä. Saarikierros tuotti mm. edelleen lyhytnokkahanhen, lisäksi havaittiin mm. 2 taivaanvuohta, sepelkyyhky, kanahaukka, varpushaukka, tiltaltti, 2 punarintaa, 10 peukaloista, 3 kottaraista, 130 tilheä ja niittykirvinen.

PIKKUVARPUSIA KÄY JUOMA-ALTAALLAMME

PIKKUVARPUSIA KÄY JUOMA-ALTAALLAMME

Keskiviikkona 11.11.2015 oli lähdettävä käymään mantereella. Ilma oli aurinkoinen ja luoteistuuli puhalsi 9-12 m/s. Aamupäivällä staijia ja komppausta mutta lintuja oli aika nihkeästi. Nähtiin sentään 7 merisirriä, kanahaukka, 2 sepelkyyhkyä, pilkkasiipi, 3 tavia, 3 kottaraista, 11 tilheä, 3 järriä ja edelleen lyhytnokkahanhi hyväkuntoisena. Lisäkseni mantereelle lähti Tittonen, saareen jäivät Leo Lindroos ja Järvisen Mikko. Laivamatkalla ei kummempia havaintoja.

JOKUNEN PUNATULKKU PYÖRII VIELÄ SAARESSA

JOKUNEN PUNATULKKU PYÖRII VIELÄ SAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.