Joulunajan lintuja

Jouluaattona 24.12.2015 kävin aamulla, kauniissa auringonpaisteessa, Rymättylässä isoäitini haudalla ja matkalla näkyi Naantalin Luolalanjärvellä 2 harmaahaikaraa ja Mikaelin kirkon yllä lenteli naaras kanahaukka. Joulunpyhät vietimme Outin kotitalossa Nummella (nyk . Lohjaa) ja lintujen katselu jäi tällä kertaa vähälle. Hyvelänjärven pellot tulvivat vedestä ja 25.12. näimme tulva-alueella noin 120 kanadanhanhea ja n. 90 laulujoutsenta.

HESAN VALKOSELKÄTIKKA

HESAN VALKOSELKÄTIKKA

Sunnuntaina 27.12.2015 lähdin Turusta Ville-Veikko Salosen kyydissä kohti Helsingin valkopäätiaispaikkaa ja Paimiosta poimimme kyytiin myös Vikmanin Reiskan ja Hannan. Sää oli mitä hienoin – pilvetöntä, 3-4 astetta pakkasta ja lähes tyyntä. Saavuimme Fastholmaan heti klo 9 jälkeen ja lähdimme pois klo 13 aikoihin, päivän päätähti eli valkopäätiainen kävi ruokinnalla ainakin 8 kertaa ja kerran kuvasimme sitä myös ruovikossa. Paikalla näimme myös koiras valkoselkätikan, pikkutikan ja lehtopöllön.

VALKOPÄÄTIAINEN ON HIENON NÄKÖINEN ILMESTYS

VALKOPÄÄTIAINEN ON HIENON NÄKÖINEN ILMESTYS

Väkeä oli runsaasti, ko aikana paikalla kävi ainakin noin 80 henkeä ja joukossa oli iso joukko tuttuja lintuharrastajia ja –kuvaajia. Paluumatkalla kahviteltiin Lohjalla, autosta nähtiin pari laulujoutsenparvea muutolla (13 + n. 15) ja Turkuun saavuttiin klo 15.50 aikoihin. Hieno reissu mukavassa seurassa!

VALKOPÄÄTIAINEN VIIHTYI PITKIÄ AIKOJA RUOVIKOSSA, JOSTA VÄLILLÄ PIIPAHTI RUOKINNALLE

VALKOPÄÄTIAINEN VIIHTYI PITKIÄ AIKOJA RUOVIKOSSA, JOSTA VÄLILLÄ PIIPAHTI RUOKINNALLE

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.