Vuodenvaihde ja uuden vuoden alku Utössä

Uudenvuodenaattona 31.12.2015 oli pilvistä ja reipasta (10-12 m/s) etelätuulta, lämpöä 4 astetta. Staijia aamulla runsas tunti mutta merellä oli hyvin hiljaista. Saarikin kierrettiin ja havaintoja kertyi mm. haapana, 7 haahkaa, mustalintu, 8 tukkakoskeloa, 2 kangaskiurua, kiuru, niittykirvinen, taivaanvuohi, 2 peukaloista, järripeippo ja 8 merisirriä, joista yksi oli itärannalla kuvattavissa. Muuttohaukkakin nähtiin taas, nyt Knivskärillä. Japi näki myös tundraurpiaisen. Iltapäivällä saareen saapui paljon uudenvuodenvieraita, mm. Varesvuon Markus ja Minna. Iltaa vietimme isolla porukalla hotellilla syöden ja Jaakko Kuusiston bändin musiikista nauttien. Ilotulituksen aikaan myös revontulet kajastivat pohjoisella taivaalla.

MERISIRREJÄ ON EDELLEEN LÄHES PÄIVITTÄIN

MERISIRREJÄ ON EDELLEEN LÄHES PÄIVITTÄIN

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2016 oli edelleen pilvistä ja navakkaa (10-12 m/s) kaakkoistuulta, yöllä meni pakkaselle ja illalla oli jo -4 astetta. Vähän staijailtiin mutta väreily haittasi ja siksi enemmänkin ohjelmassa oli saarikomppausta. Näin vuoden aluksi nähtiin jo 38 lajia. Merellä havaittiin mm. haapana, 6 haahkaa, 8 allia, 5 mustalintua, 8 tukkakoskeloa, 5 naurulokkia ja riskilä plus merisirrejä yhteensä 12 yksilöä (joista yksi jälleen itärannalla). Saaressa nähtiin mm. taivaanvuohi, 2 kangaskiurua, kiuru, niittykirvinen, 2 tilheä, 3 peukaloista, 2 räkättiä, myöhäinen laulurastas, järripeippo, 10 vihervarpusta, 14 urpiaista ja tundraurpiainen. Aamulla itärannan levävallilla juoksenteli luhtakana, joka katosi kaislikkoon.

TELKKIÄ KERÄÄNTYY HILJALLEEN UTÖN VESILLE

TELKKIÄ KERÄÄNTYY HILJALLEEN UTÖN VESILLE

Lauantaina 2.1.2016 jatkui kaakkoistuuli, nyt 10 m/s, ja pilvinen keli. Pakkanen oli kiristynyt 5 asteeseen ja vähän sateli ajoittain kevyttä pakkaslunta. Saaressa kiertelyä, merellä kovaa väreilyä. Nähtiin mm. 17 laulujoutsenta, haapana, pilkkasiipi, 8 haahkaa, 6 tukkakoskeloa ja 6 naurulokkia. Saaressa nähtiin mm. 2 luhtakanaa itärannalla aamulla, edelleen 2 kangaskiurua, kiuru, niittykirvinen, laulurastas, peräti 3-4 taivaanvuohta, 3 räkättiä, 3 peukaloista, 23 tilheä, kuusitiainen ja järripeippo. Tammerot lähtivät mantereelle ja illalla saareen saapuivat mm. Lagerroos, Kekki ja Vastamäki.

KAKSI KANGASKIURUA YRITTÄÄ TALVEHTIA SAARESSA

KAKSI KANGASKIURUA YRITTÄÄ TALVEHTIA SAARESSA

Sunnuntaina 3.1.2016 tuuli oli kääntynyt pohjoiseen (12-14 m/s), pakkasta oli 4 astetta ja taivas tukevasti pilvessä. Kylmältä tuntui tuulen takia. Staijia pari tuntia luotsiaseman suojassa (väreily toki edelleen kiusana) ja saaren komppaus. Merellä nähtiin mm. haapana, 6 haahkaa, uivelonaaras, 2 allia, 8 tukkakoskeloa, riskilä, 6 naurulokkia ja 6 merikotkaa. Pattskärin luodoilla ruokaili kaikkiaan 32 merisirriä, itärannalla sirrejä ei havaittu koska rantaviiva alkaa jäätyä. Saaressa nähtiin mm. huuhkaja, 4 taivaanvuohta, 2 kangaskiurua, kiuru, niittykirvinen, 2 peukaloista, punarinta, laulurastas, 5 räkättiä, kuusitiainen, järripeippo, 24 tilheä, 5 vihervarpusta ja 7 urpiaista. Saarniot lähtivät päivällä mantereelle.

LILLHARUN HORISONTISSA JA VÄREILYSSÄ

LILLHARUN HORISONTISSA JA VÄREILYSSÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.