Pakkanen puree Utössäkin

Maanantaina 4.1.2015 oli puolipilvistä, ajoittain lumikuuroja, pakkasta 5 astetta ja kaakkois-itätuulta 8 m/s. Staijia pari tuntia plus saarikierros tuottivat mm. 8 laulujoutsenta, haapanan, 3 mustalintua, hiirihaukan ja 3 naurulokkia. Muuttohaukka istuskeli aamulla jälleen Knivskärin reunamerkillä ja rannoilta löytyi 2 taivaanvuohta. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat saaressa viihtyvät 2 kangaskiurua, kiuru, niittykirvinen, laulurastas, 7 peukaloista, punarinta ja 35 tilheä, 8 mustarastasta, 5 räkättiä ja 10 vihervarpusta. Mantereelle lähtivät iltapäivällä Hyvärinen, Vastamäki, Lagerroos ja Kekki.

NAARASTELKKÄ OLESKELEE LAITURILLAMME, VÄLILLÄ KÄYDEN SUKELTELEMASSA

NAARASTELKKÄ OLESKELEE LAITURILLAMME, VÄLILLÄ KÄYDEN SUKELTELEMASSA

Tiistaina 5.1.2016 lähdimme Outin kanssa käymään mantereella. Pakkanen oli Utössäkin kiristynyt jo 11 asteeseen, meri höyrysi ja lunta pyrytti niin että merelle ei pystynyt staijaamaan. Annoimme saaressa talvehtivien lintujen olla rauhassa kovassa pakkasessa ja jätimme komppaamisen väliin – tosin lyhyt kyläkierros tuotti 2 taivaanvuohta, 5 mustarastasta ja 15 tilheä. Laiva lähti klo 13 ja mantereelle tuli myös Sällylä, Saareen jäivät vielä Varesvuon Markus ja Minna. Matkalla oli upeat valot ja merisavut ja plussana Knivskärin reunamerkillä istui merisavun keskellä hienosti vanha muuttohaukka! Joku dokumenttikuvakin siitä taisi syntyä… Turun kodissa oltiin klo 19.20.

VANHA MUUTTOHAUKKA SUMUISELLA KNIVSKÄRIN MERKILLÄ

VANHA MUUTTOHAUKKA SUMUISELLA KNIVSKÄRIN MERKILLÄ

UTÖHÖN TULI LUNTA

UTÖHÖN TULI LUNTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.