Ulkoilua mantereella, kamera fölis

Lauantaina 16.1.2016 käyntiin Outin kanssa vähän ulkoilemassa Turun Ruissalossa ja Kaarinan Kuusistossa. Ilma oli puolipilvinen, pakkasta 12 astetta ja tyyntä. Kelpo keli siis. Aloitettiin Ruissalon Kolkasta, jossa tavoitteena oli paikalla liikkuneen valkoselkätikan löytäminen mutta eipä onnistunut. Pohjantikka koiras sentään nähtiin ja siitä jokunen kuvakin saatiin, viihtyi vaan turhan korkealla kuusissa kuvausta ajatellen. Samassa puussa nakutteli myös käpytikka. Airistonselkä näytti olevan pääosin jäässä.

RUISSALON KOLKAN POHJANTIKKA

RUISSALON KOLKAN POHJANTIKKA

Seuraavaksi ajeltiin Ruissalon Veneveistämön tuntumaan, jossa on jo pitkään ollut isohko viiksitimaliparvi kuvattavissa autotien reunalta. Paikalla oli nytkin kuvaajia, selvästi enemmän (n. 10 kpl) kuin timaleita, joita näkyi vain yksi naarasyksilö. No, toki tuota yksinäistä viiksitimalia jonkin aikaa kuvasimme. Jatkettiin reissuamme vielä Kuusiston kappelimäelle, johon olen jo tänä talvena tehnyt pari hukkareissua valkoselkätikan perässä. Ja nyt tuli kolmas hukkareissu. Valkoselkiä oli kaksikin ollut näytillä aamupäivällä ja vielä hetki ennen saapumistammekin toinen lintu mutta runsaan tunnin etsimisellä löysimme vain yhden harmaapäätikan. No, ei siinä mitään – kahvit Tuorlan majatalossa maistuivat silti yhtä hyvältä kuin ennenkin. Kotiin saavuttiin klo 16 maissa.

PÄIVÄN AINOA VIIKSITIMALI

PÄIVÄN AINOA VIIKSITIMALI

Sunnuntaina 17.1.2016 päätimme Outin kanssa tehdä kunnon kaupunkikävelyn kauniissa talvikelissä. Pakkasta 10 astetta, taivas oli puolipilvinen. Aloitettiin Mannerheimin puistosta, jossa kuvattiin yhä harvalukuisemmaksi käyviä varpusia, ja kierrettiin Kakolanmäen yli Aurajoelle, Förillä yli ja WA-museossa kahvit ja keskustan kautta takaisin kotikulmille. Pari kameraakin oli matkassa mukana, pisin obiska kylläkin jätettiin kotiin.

VARPUSTA TULEE HARVOIN KUVATTUA, TÄNÄÄN KORJATTIIN VÄHÄN VARPUSKANSION PUUTTEITA

VARPUSTA TULEE HARVOIN KUVATTUA, TÄNÄÄN KORJATTIIN VÄHÄN VARPUSKANSION PUUTTEITA

SINISORSIAKIN TULI KUVATTUA, NIITÄ RIITTI TUNGOKSEEN ASTI

SINISORSIAKIN TULI KUVATTUA, NIITÄ RIITTI TUNGOKSEEN ASTI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.