Pikkukajava, merisirrejä ja kevään ensimmäiset kiurut

Torstaina 11.2.2016 oli aika palata kotikulmille Utöhön. Ajelin päivällä Nauvoon kahville ja kauppaan pilvipoutaisessa kelissä, lämpöä oli 3 astetta. Lumetkin kaikonneet. M/s Eivorille ilmestyivät myös Järvisen Mikko ja Anu tulossa Utöhön sekä Helstolan Jari matkalla Jurmoon. Tyvenellä merimatkalla staijailtiin kannella kunnes Aspössä tuli pimeä ja ehdittiin nähdä mm. 265 kyhmyjoutsenta, 28 allia, pilkkasiipi, 26 riskilää, teeri (Aspö) ja palokärki (Nötö). Nauvossa näin matkalla hiirihaukan ja 5 harmaahaikaraa kirkonkylällä. Utöhön saavuttiin illalla klo 19.

UTÖHÖN MATKATTIIN KAUNIINA JA TYVENENÄ ILTANA

UTÖHÖN MATKATTIIN KAUNIINA JA TYVENENÄ ILTANA

Perjantaina 12.2.2016 oli räntä- ja vesisateinen päivä, iltapäivällä myös sateettomia jaksoja. Aamulla heikkoa länsituulta, joka päivän mittaan voimistui 15 m/s saakka. Näkyvyys oli iltapäivällä hyvä. Saari kierrettiin eteläniemeä lukuun ottamatta ja iltapäivällä staijattiin pari tuntia majakalla. Merellä nähtiin mm. 2 allia, 3 riskilää, 19 tukkasotkaa, 8 tukkakoskeloa, 4 merikotkaa ja Bådanin rannassa hyöri koko iltapäivän noin 60 merisirrin parvi. Niinikään iltapäivällä, sateen tauottua, löysin Pattskärin luodoilta lokkiparvesta istuskelemasta ja lentelemästä 2kv pikkukajavan, joka pysytteli ainakin toista tuntia paikalla joten myös Mikko ehti mainiosti paikalle. Saaressa näimme 2 kangaskiurua, kevään ekat muuttavat kiurut – 4 yksilöä itäniityllä, 9 räkättiä, 5 mustarastasta, ainakin 30 tilheä, 3 urpiaista, vihervarpunen, 2 pikkuvarpusta ja saaressa pyörähtäneen 2kv sinisuohaukan. Saareen saapui iltalaivalla ainakin neljä ornia lisää. Mukava helmikuinen lintupäivä!

KEVÄTMUUTTO KÄYNNISTYI KIURUILLA

KEVÄTMUUTTO KÄYNNISTYI KIURUILLA

Lauantaina 13.2.2016 oli puolipilvistä ja navakka (14 m/s) lounaistuuli, merellä aamulla väreilyä. Yöllä oli pari astetta pakkasta ja lumikuuroja, päivällä pari astetta plussalla. Staijia ja saaren komppausta, taas jäi eteläniemi käymättä. Mainittavimmat havainnot olivat muuttava naakka, riskilä, 3 tukkakoskeloa, huuhkaja, sinisuohaukka edelleen ja Bådanilla ainakin 50 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. 2 kangaskiurua, 3 kiurua, 20 tilheä, 7 räkättiä, 4 vihervarpusta ja 3 urpiaista. Outi saapui illalla saareen.

MERIMETSOJA ON JO MUUTAMIA KYMMENIÄ

MERIMETSOJA ON JO MUUTAMIA KYMMENIÄ

Sunnuntaina 14.2.2016 oli pilvistä ja utuista, iltapäivällä vähän selkeni. Etelätuuli heikkeni päivän kuluessa 3-4 m/s ja lämpöä oli pari astetta. Staiji ja koko saaren kierros tuottivat mm. 5 allia, 2 tukkakoskeloa, varpushaukan ja n. 60 merisirriä jälleen Bådanilla. Merellä on vielä tosi hiljaista. Saaressa nähtiin mm. 2 kangaskiurua, 3 kiurua, 7 räkättiä, 40 tilheä, 2 pikkuvarpusta ja vuoden eka keltasirkku. Hiljainen lintupäivä mutta onhan vasta helmikuun puoliväli…

KYHMYJOUTSENIA ON UTÖN VESILLÄ NYT PARIKYMMENTÄ

KYHMYJOUTSENIA ON UTÖN VESILLÄ NYT PARIKYMMENTÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.