Kevään alku polkee paikallaan

Maanantaina 15.2.2016 tuuli oli kääntynyt pohjoisluoteeseen, oli kuitenkin mukavan heikkoa (4-6 m/s), taivas oli puolipilvinen ja lämpöä 1 aste. Staijia Mikon kanssa ja kompattiin Outin kanssa saari eteläniemeä lukuun ottamatta. Lunta ei saaressa ole enää lainkaan. Merellä nähtiin mm. 45 allia, 6 riskilää, 14 tukkakoskeloa ja lounaispuolen luodoilla yhteensä ainakin 87 merisirriä, mm. noin 40 merisirrin parvi joka tuli lentäen melko korkealla Kökarin suunnasta. Saaressa havaittiin mm. huuhkaja, naakka, varpushaukka, 34 tilheä ja edelleen 2 kiurua ja 2 kangaskiurua. Tuulen kääntyminen voisi tuoda uusia muuttajiakin.

TUKKASOTKIA ON KERÄÄNTYNYT SATAMALAHDELLE, FLADANILLE

TUKKASOTKIA ON KERÄÄNTYNYT SATAMALAHDELLE, FLADANILLE

Tiistaina 16.2.2016 orastanut kevätmuutto oli yhä jumissa kylmän pohjoisluoteisen tuulen (10 m/s) takia. Yöllä hieman pakkasta ja päivällä 2 astetta lämpöä, pilvetöntä. Staijailtiin runsas tunti ja kierrettiin koko saari. Havaintoja olivat 15 allia, 7 tukkakoskeloa, 24 tukkasotkaa, naakka ja jälleen noin 60 merisirriä Bådanilla. Saaressa oli edelleen 2 kiurua, 2 kangaskiurua, 25 tilheä ja 12 räkättirastasta.

SAARESSA ON KIURUJA...

SAARESSA ON KIURUJA…

... JA KANGASKIURUJA

… JA KANGASKIURUJA

Keskiviikkona 17.2.2016 oli kova (15-16 m/s) lounaistuuli, taivas oli selkeä ja lämpöä 3 astetta. Vähän staijia ja saarikierros, jotka tuottivat mm. 2 allia, 2 riskilää, vuoden eka ruokin, 70 tukkasotkaa, 2 lapasotkaa, naakan ja saaressa edelleen viihtyvät 2 kangaskiurua, 2 kiurua, 5 räkättiä ja 17 tilheä. Lokkeja, pääosin kalalokkeja, oli ulkomeren puolella lähes 5000. Kevät ei nyt etene. Järvisen Mikko ja Anu lähtivät mantereelle ja saareen saapuivat iltapäivällä Tittosen Jouni, Aarni Nummila ja Helstolan Jari.

VARPUSHAUKKA ON NÄYTTÄYTYNYT MUUTAMAN KERRAN (Kuva: Outi Sarjakoski)

VARPUSHAUKKA ON NÄYTTÄYTYNYT MUUTAMAN KERRAN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Torstaina 18.2.2016 oli edelleen kova (16 m/s) tuuli, nyt eteläkaakosta. Lumi- ja räntäkuuroja saatiin pitkin päivää, lämpöä oli enimmillään 2 astetta. Staijia ja saaren kiertämistä mutta sää ei oikein suosinut havainnointia. Nähtiin mm. 94 tukkasotkaa, 4 lapasotkaa, 4 tukkakoskeloa ja pikkulinnuista 2 kiurua, 2 kangaskiurua, 20 tilheä, kuusitiainen, 2 pikkuvarpusta, 6 urpiaista, tundraurpiainen ja pitkästä aikaa punarinta ja peukaloinen.

PEUKALOINEN NÄHTIIN PITKÄSTÄ AIKAA

PEUKALOINEN NÄHTIIN PITKÄSTÄ AIKAA

TUNDRAURPIAINEN KÄVÄISI RUOKINNALLAMME

NUORI TUNDRAURPIAINEN KÄVÄISI RUOKINNALLAMME

...KUTEN MYÖS PUNARINTA

…KUTEN MYÖS PUNARINTA

Huomenaamulla on lähtö hetkeksi mantereelle. Aarni ja Hessu jäävät vielä saareen.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.