Ennätysaikainen ristisorsa

Keskiviikkona 24.2.2016 lähdin aamulla ajelemaan kohti Nauvoa, Outi jäi kaupunkiin töihin. Taivas oli selkeä, yöllä muutama pakkasaste ja lunta aika paljon maastossa ja teiden varsilla. Nauvossa kauppa ja kahvi tuttuun tapaan, m/s Eivorille kertyi melko vähän väkeä. Ei muita lintuharrastajia. Laivamatkalla ei ihmeempiä havaintoja, merikotkia näkyi 5 – Nötön lähellä parittelutilannekin. Utöhön saavuttiin klo 13 ja mantereelle lähti saaresta ainakin 7 lintuharrastajaa. Itse tein kierroksen itäosassa ja vähän staijailin majakalla kohtalaisessa (9 m/s) länsituulessa ja 2 lämpöasteen kelissä. Utössä ei ole lunta. Iltapäivä tuotti havaintoina mm. kiurun itärannan levävalleilta, 15 tilheä, urpiaisen ja Knivskärin tutkamerkillä istui jälleen admuuttohaukka syöden jotain saalista. Illansuussa löysin vielä ristisorsan Pattskärin pohjoispään luodoilta ja kävin muutaman dokumenttikuvankin nappaamassa tästä Utön kautta aikain aikaisimmasta ”taddesta” – koko Suomestakaan ei liene vuosien varrelta kuin pari tätä varhaisempaa keväthavaintoa.

VUODEN EKA RISTISORSA LENNOSSA PATTSKÄRIN RANNASSA

VUODEN EKA RISTISORSA LENNOSSA PATTSKÄRIN RANNASSA

YKSINÄINEN ENSIMMÄINEN

YKSINÄINEN ENSIMMÄINEN

Torstaina 25.2.2016 oli pääosin aurinkoista, länsilounaista tuulta edelleen 9 m/s ja lämpöä 2 astetta. Näkyvyys oli hyvä, tosin iltapäivällä vähän väreilyä. Staijia noin 3 tuntia ja koko saaren kierros eteläniemeä lukuun ottamatta. Merellä näkyi mm. 4 jp-ruokkia, tp-riskilä, 42 allia, tukkakoskelo ja jälleen Bådanilla hyörimässä n. 80 merisirriä. Saaressa oli niukasti lintuja (kylmä ilmavirtaus edelleen), mainittavimmat kiuru itärannalla, 2 räkättiä, 15 tilheä ja punarinta. Pohjoispuolella linjataulussa olevalla pesällään merikotkapari oli ahkerassa touhussa, lieneekö kohta muninta jo alkamassa…

MERIKOTKAPAREJA ON JO LIIKKEELLÄ

MERIKOTKAPAREJA ON JO LIIKKEELLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.