Sumua ja heikkoa tuulta – lintujakin

Torstaina 31.3.2016 eilistäkin tiheämpi sumu puristi saarta koko päivän, lämpöä oli vain 3 astetta ja länsituuli hyvin heikkoa. Sumun takia lintuhavainnointi oli rajallista ja lintujakin oli saaressa selvästi eilistä vähemmän. Mainita voi 3 ristisorsaa itärannalla, varpushaukan, lehtokurpan, meriharakan ja isolepinkäisen. Pikkulintuja nähtiin mm. 3 kangaskiurua, 4 luotokirvistä, 18 peukaloista, 6 rautiaista, kulorastas ja 5 mustaleppälintua (+2kv koiras ja 4 n-pukuista). Tehtiin kotihommia, saunottiin ja touhuttiin veneiden kanssa. Utön saaren lajimäärä tänä vuonna näin maaliskuun lopussa on 101 lajia.

VIHERVARPUSIA ON MUUTAMA SILLOIN TÄLLÖIN

VIHERVARPUSIA ON MUUTAMA SILLOIN TÄLLÖIN

Perjantaina 1.4.2016 tiheä sumu jatkui aina klo 16 saakka. Tuuli kääntyi luoteeseen ja voimistui 10 m/s, lämpötila käväisi 4 asteessa. Aamupäivällä räntäkuuroja, illalla oli aurinkoista. Staijia illansuussa pari tuntia, muuten saarikomppausta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 3 ristisorsaa, 3000 haahkaa, 4 allia, 64 mustalintua, ruokki, varpushaukka, hiirihaukka, tuulihaukka, 2 kurkea ja merikihu. Kahlaajista mainittavimmat olivat 9 lehtokurppaa, 16 meriharakkaa ja Bådanilla edelleen 190 merisirriä. Muutaman päivän tauon jälkeen sinnekin saakka nähtiin! Pikkulinnuista mainittakoon kangaskiuru, 2 kulorastasta, 5 rautiaista, 16 peukaloista, 75 punarintaa, 2 luotokirvistä, isolepinkäinen ja 5 mustaleppälintua (kaikki n-pukuisia). Saarisen Ismo lähti aamulaivalla mantereelle ja illalla saareen saapui majakkaseuralaisten retkiporukka, joukossa oli useita tuttuja.

AAMUPÄIVÄN RÄNTÄSADE YLLÄTTI MERIHARAKAN

AAMUPÄIVÄN RÄNTÄSADE YLLÄTTI MERIHARAKAN

HIIRENHARMAITA NAARAS MUSTALEPPÄLINTUJA ON PÄIVITTÄIN

HIIRENHARMAITA NAARAS MUSTALEPPÄLINTUJA ON PÄIVITTÄIN

Lauantaina 2.4.2016 oli vihdoin aurinkoista ja melko heikkoa länsituulta, lämpöä 5 astetta. Staijia aamulla pari tuntia mutta lähes koko loppupäiväni menikin vaihteeksi vieraiden kanssa sekä esitelmänpidossa majakkaseuralaisille. Ihan mukavaa porukkaa. Hyvärisen Ismo staijaili yksin pidempään ja kertoi nähneensä muutolla mm. 4 avosettiä (1a) ja 2 etelänkiislaa. Staijilla näimme myös mm. 3650 haahkaa, 3 ristisorsaa, 3 Gaviaa, kaakkurin, 268 mustalintua, 6 pilkkasiipeä, 35 allia, 127 ruokkia, 62 riskilää, merikihun ja kahlaajia 22 meriharakkaa, isokuovin, lehtokurpan ja edelleen Bådanilla 130 merisirriä. Muita havaintoja olivat mm. kurki, kangaskiuru, 14 peukaloista, 3 rautiaista, 4 luotokirvistä, tikli ja 4 mustaleppälintua. Saareen saapuivat illalla Varesvuon Markus ja Minna.

PAJUSIRKKUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

PAJUSIRKKUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Sunnuntaina 3.4.2016 oli pilvipoutaista ja heikkoa länsituulta, joka tyyntyi kokonaan illaksi. Lämpöä oli tänään 5 astetta. Staijia noin 4 tuntia ja tehtiin koko saaren kierros. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kuikka, kaakkuri, 11 allia, 280 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 30 haapanaa, 2 ristisorsaa, 51 ruokkia ja vuoden eka selkälokki. Kahlaajia nähtiin mm. 3 lehtokurppaa, taivaanvuohi ja edelleen 130 merisirriä lounaispuolen luodoilla. Muuttavana nähtiin myös 10 kurkea, 4 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa, koiras sinisuohaukka ja suopöllö. Saaressa oli melko paljon lintuja, erityisesti pikkurastaita oli yöllä saapunut, kulorastaitakin 21. Muita olivat mm. kangaskiuru, 3 luotokirvistä, 22 peukaloista, 3 rautiaista, 90 punarintaa, 2 isolepinkäistä ja +2kv koiras mustaleppälintu. Hyvärisen Ismo ja iso joukko turisteja lähti päivällä mantereelle.

MERIMETSOJA ON EDELLEEN MUUTAMA KYMMEN SAAREN VESILLÄ

MERIMETSOJA ON EDELLEEN MUUTAMA KYMMEN SAAREN VESILLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.