Reippaasti lunta vaakasuoraan

Maanantaina 7.11.2016 oli aika raju keli – kovaa (15-18 m/s) koillistuulta, lähes jatkuvaa lumipyryä ja pakkasta 2-3 astetta, joka kovan tuulen takia tuntui tosi raa’alta. Kyllä tulevat talviset kelit aikaisin! Retkeily jäi kovin vähäiseksi mutta tuiskun ja tuiverruksen seassa näkyi mm. 2 laulujoutsenta, jänkäkurppa, taivaanvuohi, varpushaukka, 4 kiurua, niittykirvinen ja västäräkki, varmaan sama kuin eilen. Lindroosin Leo saapui saareen ja mantereelle lähtivät Hyvärisen Ismo sekä Varesvuon Markus ja Minna.

LUNTA TULI UTÖHÖN ENNÄTYSAIKAISIN

LUNTA TULI UTÖHÖN ENNÄTYSAIKAISIN

Tiistaina 8.11.2016 jatkui koko päivän lumisade – vaakasuoraan – sillä koillistuulikin puhkui edelleen 12-16 m/s. Pakkasta oli 3 astetta ja lunta oli kinostunut paikoin aika reippaasti. Enemmän kuin kolmena edellisenä talvena yhteensä! Saarta komppailtiin ja nähtiin mm. haahka, tavi, 3 kiurua, 6 peukaloista, 5 punarintaa, rautiainen, luotokirvinen itärannalla, helmipöllö Gamla Postenilla ja vuorihemppo hotellialueella.

HELMIPÖLLÖ GAMLA POSTENIN MÄNTYJEN SUOJASSA

HELMIPÖLLÖ GAMLA POSTENIN MÄNTYJEN SUOJASSA

Keskiviikkona 9.11.2016 lumisaderintama hiljalleen vetäytyi pohjoisemmas ja itäkoillinen tuuli alkoi heikentyä. Pakkasta oli vielä 1 aste mutta näkyvyys parani oleellisesti. Staijia kolmisen tuntia ja saarikin kierrettiin. Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 17 laulujoutsenta, 5 kanadanhanhea, 12 lapasotkaa, 3 haapanaa, 3 piekanaa, sinisuohaukka ja 2 varpushaukkaa. Pattskärin luodoilla ruokaili 5 merisirriä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 8 peukaloista, 3 punarintaa, vuorihemppo edelleen hotellilla, tundraurpiainen, västäräkki ja 2 pulmusta. Outi lähti tänään mantereelle.

KIURU ETSI RUOKAA LUMEN KESKELTÄ

KIURU ETSI RUOKAA LUMEN KESKELTÄ

TUNDRAURPIAINEN KÄVI MEIDÄN RUOKINNALLA

TUNDRAURPIAINEN KÄVI MEIDÄN RUOKINNALLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.