Merisirrejä

Torstaina 10.11.2016 oli pilvistä ja aamulla saatiin muutama räntäkuuro, lämpöä oli 1-2 astetta, illalla taas pakkasta. Itätuuli oli aluksi 10-12, illalla 6-7 m/s. Staijia kolmisen tuntia ja saarikierros tuottivat mm. 7 kuikkaa (yhdessä parvessa), 12 laulujoutsenta, 7 lapasotkaa, haahkan, kanahaukan, varpushaukan, piekanan, hiirihaukan ja yksinäisen merisirrin Pattskärin luodoilla. Saaressa liikkui mustavaris, itäniityllä isolepinkäinen ja kylällä sepelkyyhky, uuttukyyhky ja lehtokurppa. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 5 peukaloista, 2 tundraurpiaista, 3 kiurua, 6 tikliä, pulmunen ja västäräkki. Nurmen Jukka saapui illalla saareen.

PIENIÄ TILHIPARVIA NÄKYY PÄIVITTÄIN

PIENIÄ TILHIPARVIA NÄKYY PÄIVITTÄIN

Perjantaina 11.11.2016 oli mukavan puolipilvinen sää, lämpötila nollan paikkeilla ja pohjoistuulta 7-9 m/s, joka heikkeni päivän aikana. Staijia runsaat kolme tuntia luotsiasemalla ja saarikin kierrettiin. Merellä/muuttavana havaittiin mm. 27 laulujoutsenta, 1500 allia, 38 mustalintua, 11 lapasotkaa, uivelo, 3 haapanaa, 2 haahkaa ja klo 10.26 ison näköinen Gavia, joka saapui Kökarin suunnasta ja kaartoi Patteriniemen kohdalla laivaväylän suuntaisesti koilliseen. Petolintuja havaittiin 3 kanahaukkaa, 2 varpushaukkaa ja muutama merikotka. Saaressa nähtiin mm. sepel- ja uuttukyyhky, kiuru, 2 isokäpylintua, 2 tundraurpiaista, 5 pyrstötiaista, 5 punarintaa, 7 peukaloista, 3 tikliä, pulmunen ja edelleen helmipöllö Gamla Postenin männikössä.

Lauantaina 12.11.2016 oli puolipilvistä, heikkoa (alle 5 m/s) pohjoistuulta ja lämpöä 1 aste – olipa mukava ulkoiluilma. Staijia runsaat kaksi tuntia ja saarikierros tehtiin – merellä nähtiin mm. Gavia, 16 laulujoutsenta, 370 allia, 22 mustalintua, 10 pilkkasiipeä, 4 haahkaa, ruokki, 9 lapasotkaa, tavi ja Hamnskärin luodoilla 12 merisirriä. Saaressa niukahkosti lintua, mainittavia olivat kanahaukka, varpushaukka, 5 peukaloista, 2 kiurua, 2 tundraurpiaista ja koiras mustapääkerttu.

MUSTAPÄÄKERTTU VIIHTYI SAUNALLAMME

MUSTAPÄÄKERTTU VIIHTYI SAUNALLAMME

Sunnuntaina 13.11.2016 piti taas lähteä käymään mantereella. Keli oli heikkotuulinen, pilvinen ja lämpöä oli 1-2 astetta. Aamulla staijattiin vajaa kolme tuntia luotsiasemalla ja saaren itäosat ja kyläalue kierrettiin. Merellä oli hiljaista mutta nähtiin mm. 2 kuikkaa, kanahaukka ja yhteensä noin 60 merisirriä parilla luodolla Hamnskärin lähellä. Saaressa näkyi ennen laivan lähtöä mm. kiuru ja 40 tilheä. Mantereelle lähtivät lisäkseni Nurmen Jukka ja Leo Lindroos ja saareen jäivät Sällylä sekä Järvisen Mikko. Matkalla Pärnäisiin mainittavin havainto oli laivan ohi lentänyt kaakkuri.

SATAMASSA OLESKELEE VAIHTOPUKUINEN KOIRASHAAHKA

SATAMASSA OLESKELEE VAIHTOPUKUINEN KOIRASHAAHKA

HELMIPÖLLÖ ON JÄLLEEN NÄYTTÄYTYNYT

HELMIPÖLLÖ ON JÄLLEEN NÄYTTÄYTYNYT

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.