Taigarautiaisbongaus

Maanantaina 14.11.2016 kävimme Nurmen Jukan kanssa katsastamassa Turun Topinojalla viihtyneitä taigarautiaisia. Jukka oli jo aiemmin ne nähnyt ja tiesi suunnilleen mistä niitä kannattaa hakea. No, paikalla oli noin 30 muutakin hakijaa ja itse viivyimme paikalla klo 9.30-13.30 välisen ajan. Sää oli puolipilvinen, heikkotuulinen ja pakkasta oli pari astetta.

taigarautiainen_01_Turku_11_16

Taigarautiaisia näimme 2-3 eri yksilöä mutta hankalia tapauksia olivat. Pari kertaa montanella oli paremmin näkyvissä korkealla puun latvassa mutta sellaisia toivomiani kunnollisia kuvia maassa ruokailevasta yksilöstä en saanut. Onneksi hienoja taigarautiaiskuvia on tänä syksynä jo kymmenittäin otettu muiden toimesta, jonkinmoiseksi muistoksi omat rautiaiskuvani saavat riittää. Muita mainittavia päivän havaintoja Topinojalla olivat hiirihaukka, kanahaukka ja 4 vuorihemppoa. ”Pakollisella” retkikaffella käytiin Jukan, Salmen Pekan, Vikmanin Reiskan ja Järvisen Hannan kanssa.

TAITAVIA PIILESKELIJÖITÄ NUO TAIGARAUTIAISET

TAITAVIA PIILESKELIJÖITÄ NUO TAIGARAUTIAISET

ÄÄNI ON TUNNUSOMAINEN MUTTA KORKEA

ÄÄNI ON TUNNUSOMAINEN MUTTA LIIAN KORKEA JO MUN KORVILLE

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.