Kovia tuulia, sadetta ja sumua

Maanantai 21.11.2016 alkoi taas lähes myrskyisällä lounaistuulella, 16-21 m/s. Tuuli vähän rauhoittui iltaa kohden ja kova tuuli toi myös lämmintä ilmaa – tänään oli jo 8 astetta. Taivas oli puolipilvinen. Staijia aamulla vajaa pari tuntia majakan suojassa ja myöhemmin kylän plus itäosan kierros. Lintuja näkyi mm. 6 laulujoutsenta, satamassa edelleen peloton alli, nuori kanahaukka, sepelkyyhky ja itärannalla 2 merisirriä – ensimmäiset tänä talvikautena pääsaaren rannassa. Lisäksi nähtiin edelleen västäräkki, peukaloinen, punarinta, tilhi ja 2 räkättiä. Outi saapui iltapäivällä saareen.

TÄNÄÄN OLIVAT TALVEN EKAT MERISIRRIT PÄÄSAAREN RANNASSA

TÄNÄÄN OLIVAT TALVEN EKAT MERISIRRIT PÄÄSAAREN RANNASSA

Tiistaina 22.11.2016 oli pimeä päivä, matalalla roikkuvia pilviä ja huono näkyvyys. Etelätuuli puhalsi kovaa, 14-17 m/s, ja lämpöä oli 6 astetta. Staiji jäi näkyvyyden takia väliin mutta kierrettiin lähes koko saari. Lintuja oli niukasti mutta jotain kuitenkin: tp ad kaakkuri Saunalahdella mukavasti kuvattavissa, 2 naurulokkia, kanahaukka, varpushaukka, 10 räkättiä, punarinta, niittykirvinen ja västäräkki edelleen.

SAUNALAHDELLA OLI HIENOSTI VANHA TALVIPUKUINEN KAAKKURI

SAUNALAHDELLA OLI HIENOSTI VANHA TALVIPUKUINEN KAAKKURI

Keskiviikkona 23.11.2016 pimeys jatkui – kosteaa, pilvistä ja sumua koko päivän – näkyvyys pääosan ajasta alle 500 metriä. Lounaistuuli puhalsi edelleen 13-15 m/s, lämpöä oli vajaa 7 astetta. Lintuhavainnot olivat kortilla ja jouduttuani yllättäen aamulla pieneen onnettomuuteen niin loppupäivä kului hiljalleen toipuessa.

PUNARINTA KÄY EDELLEEN RUOKINNALLAMME

PUNARINTA KÄY EDELLEEN RUOKINNALLAMME

Torstaina 24.11.2016 aamupäivä meni edelleen toipilaana ja sadetta kuunnellessa, iltapäivällä teimme itäosan ja kylän kierroksen puolipilvisessä mutta kovatuulisessa (luode 16-22 m/s) kelissä. Lämpö oli tippunut 4 asteeseen. Kierroksella näkyi mm. 2 tavia, kanahaukka, 14 räkättiä, peukaloinen ja niittykirvinen. Huomenaamulla täytyy lähteä mantereelle vähän ”paikattavaksi”.. Saareen saapuvat illalla mm. Kuusiston Kimmo ja Riihimäen Janne.

MUUTAMA MUSTARASTAS ON JÄÄNYT SAAREEN

MUUTAMA MUSTARASTAS ON JÄÄNYT SAAREEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.