Merisirrejä riittää

Sunnuntaina 18.12.2016 oli puolipilvistä, luoteistuulta 6-8 m/s ja lämpöä 3 astetta. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja itäosan sekä kylän kierros. Nähtiin mm. 2 kuikkaa, 2 pilkkasiipeä, 2 lapasotkaa, sepelkyyhky, peukaloinen, 4 räkättiä ja merisirrejä, nyt 26 Bådanilla ja 1 itärannalla. Mainittakoon vaihteeksi myös 32 harmaahyljettä (Bådan) ja kettu (Ormskär). Outi lähti päivälaivalla mantereelle.

KYHMYJOUTSENPARI OLI JOUTUNUT KOVAAN AVOMEREN AALLOKKOON

KYHMYJOUTSENPARI OLI JOUTUNUT KOVAAN AVOMEREN AALLOKKOON

Maanantaina 19.12.2016 oli mukava ulkoilusää – puolipilvistä, länsituulta 7-9 m/s ja lämpöä 4 astetta, näkyvyys hyvä. Runsaan tunnin staiji luotsiasemalla ja etelä- ja itäosien komppaus tuottivat mm. 8 allia, 3 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, tukkakoskelon ja nyt 55 merisirriä Bådanilla plus 1 yksilö jälleen ruokailemassa itärannalla. Muita havaintoja mm. sepelkyyhky, 4 räkättiä, 3 peippoa, 2 peukaloista, tikli, tilhi ja itärannan levillä niittykirvinen. Varmaankin sama ”nitku” kuin 16.12.

Iltapäivällä lähdin m/s Eivorilla mantereelle sukulaisten luo joulunviettoon. Myös Saariot palasivat mantereelle.

UTÖN "TALVIMAISEMAA" KESNÄSISTÄ KUVATTUNA

UTÖN ”TALVIMAISEMAA” KESNÄSISTÄ KUVATTUNA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.