Pientä kevään edistymistä

Torstaina 23.2.2017 lumimyräkkä oli ohi ja päivä oli pääosin pilvinen mutta tuulinen: luoteesta 12-17 m/s, pakkasta oli 1 aste. Staijia pari tuntia luotsiasemalla ja lähes koko saaren kierros tuottivat joitakin uusia muuttajiakin. Merellä oli hiljaista, mainittavia jp-riskilä, 3 allia, 5 tukkakoskeloa ja Fladanilla edelleen 65 lapasotkaa. Naakkoja muutti 25 ja saaresta löytyi mm. 9 kiurua, kevään eka kottarainen, uuttukyyhky, peukaloinen, punarinta itärannalla ja itärannalla myös luotokirvinen. ”Luotsi” lienee muuttava, talvehtiva lintuhan hävisi 2.2. Illalla saareen saapui paljon lisää lintuporukkaa, mm. Pirkanmaalta Aarne Ohtonen, Matti Sulko, Hannu Sippola, Erkki Sipilä, Kari Laamanen, Antero Alho, Hannu Kianen ja Tapio Lahtonen.

kiuru_01_Korppoo_02_17

ITÄRANNALLA OLI KIURUJA SEKÄ LUOTOKIRVINEN

ITÄRANNALLA OLI KIURUJA SEKÄ LUOTOKIRVINEN

Perjantaina 24.2.2017 jatkui kova luodetuuli – 12-15 m/s ja taivas oli pääosin pilvessä. Sakeita lumikuuroja saatiin niskaan pitkin päivää ja lämpö oli pari astetta pakkasella. Staijia pari tuntia plus saaren kierros tehtiin. Nähtiin mm. edelleen noin 70 lapasotkaa Fladanilla, riskilä, 13 merisirriä lähiluodoilla ja saaressa edelleen luotokirvinen, punarinta ja nyt 2 kottaraista, lisäksi 2 peukaloista, 2 räkättirastasta ja ainakin 22 kiurua. Meidän pihalta löytyi kuollut tilhi, oli ilmeisesti lentänyt ikkunaan. Iltapäivällä piilottelin taas Fladanin vesilintuja kuvaamassa.

TALITIAINEN LUMIPYRYSSÄ

TALITIAINEN LUMIPYRYSSÄ

Lauantaina 25.2.2017 iski kunnon flunssa ja vietin lähes koko päivän kotosalla potilaana. Pohjoistuuli puhalsi, aurinko paistoi ja lämpö oli nollan tienoilla. Puoli tuntia jaksoin staijailla luotsiasemalla ja näkyi mm. 90 merisirriä ja ikkunasta näkyivät Fladanin 70 lapasotkaa. Uusi kevätlaji oli 2 muuttavaa laulujoutsenta. Outi lähti aamulaivalla mantereelle ja Järvisen Mikko saapui illalla saareen.

TUULI PÖLLYYTTI ISOKOSKELO NAARAAN TUKKAA

TUULI PÖLLYTTI ISOKOSKELONAARAAN TUKKAA

Sunnuntaina 26.2.2017 tuuli oli heikentynyt, nyt 3-6 m/s, ja kääntynyt lounaaseen. Päivä oli pilvipoutainen, lämpöä 1 aste ja näkyvyys hyvä lukuun ottamatta aamua, jolloin satoi tihkua. Staijattiin luotsiasemalla pitkin päivää ja kierrettiin itäosat, kylä ja Enskär. Merellä jo hiukan liikettä – nähtiin mm. 81 allia, 2 haahkaa (jp koiras ja naaras), 3 ruokkia, 3 riskilää, n. 260 kalalokkia ja yhteensä n. 85 merisirriä samaan aikaan kolmessa eri parvessa eteläpuolen luodoilla. Havaittiin myös 3 naakkaa, 12 räkättiä, 3 kottaraista, 8 kiurua ja itärannalla punarinta. Satamassa sukelteli edelleen noin 70 lapasotkaa. Mantereelle lähtivät päivällä Pirkanmaan lintuporukka sekä Varesvuon Markus ja Minna.

ITÄRANNAN PUNARINTA ON VARSIN ARKA

ITÄRANNAN PUNARINTA ON VARSIN ARKA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.