Utössä liikkumisesta

Utön omilla sivuilla on jälleen useiden saaren kanta-asukkaiden ja yksityisten maanomistajien taholta esitetty tiukkaa kritiikkiä lintu- ja luontoväkeä kohtaan pesimäaikaan tapahtuvasta lintujen häirinnästä saaren rannoilla. Koska kritiikki on suunnattu erityisesti lintuharrastajiin ja lintukuvaajiin, niin muistutan tässä yhteydessä taas Utössä liikkumisesta lintujen pesimäaikaan. Eteläniemi rauhoitetaan 15.4.-31.7. väliseksi ajaksi lintujen pesimäalueeksi, asiaa koskevat opastaulut tulevat taas niemen tyvelle ennen ko ajankohtaa. Eteläkärjen kallioilla voi edelleen käydä kun käyttää kärkeen menevää tietä (lähtee helikopterikentän vierestä), rannat jäävät näin rauhaan.

ETELÄNIEMEN (KESNÄSIN) RAUHOITUSTAULUT OVAT HYVIN NÄKYVILLÄ

ETELÄNIEMEN (KESNÄSIN) RAUHOITUSTAULUT OVAT HYVIN NÄKYVILLÄ

Toinen kriittinen alue on itäniitty (Österäng) ja erityisesti niityn ranta-alue eli ns. itäranta. Se on paitsi pesimäalue myös  lukuisten muuttolintujen levähdys- ja ruokailualue ja on kaikille eduksi ja iloksi että rannalla ei lainkaan kuljeta huhti-heinäkuun aikana. Näin itärannalla on lintuporukoille jotain katsottavaakin kun pesiviä tai rannalla ruokailevia lintuja ei peloteta vähän väliä pois. Niityn pohjoisreunan polkua rantaan voi käyttää (”puupenkeille” asti) ja palata samaa reittiä takaisin. Pitkäaikaista viipymistä rannan tuntumassa kannattaa myös välttää. Kiitos kaikille etukäteen ohjeiden noudattamisesta!

Lisäinfoa Utön retkeilystä löytyy Turun lintutieteellisen yhdistyksen, TLY:n, sivuilta tästä linkistä.

ITÄNIITYN (ÖSTERÄNGIN) RANTA

ITÄNIITYN (ÖSTERÄNGIN) RANTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.