Viileä pohjoisvirtaus

Maanantai 19.6.2017 oli aamua lukuun ottamatta pelkkää auringonporotusta ja lämmintäkin oli 18 astetta vaikka tuuli oli ”kylmällä puolella” eli pohjoisluoteesta 6-10 m/s. Aamulla staijasin 1,5 tuntia luotsiasemalla, muuten kyläalueella ja itäosassa käyskentelyä ja nurmikonleikkuuta. Merellä näkyi mm. kaakkuri, ristisorsa (pitkästä aikaa), haapana, 142 mustalintua ja 9 ruokkia. Saaressa havaittiin nuolihaukka, valkoposkihanhi, 7 suokukkoa, valkoviklo, 3 mustavikloa, 3 pikkukäpylintua, luhtakerttunen ja edelleen lähes vierekkäin laulavina tristis-tiltaltti ja tavallinen tiltaltti. Kirjokertut ovat ihan kateissa, ilmeisesti tämä taantuva laji on häviämässä myös Utön pesimälinnustosta. Sääli.

KIVITASKUJA SAARESSA PESII AINAKIN 4 PARIA

KIVITASKUJA SAARESSA PESII AINAKIN 4 PARIA

Tiistaiksi 20.6.2017 lännestä saapui sadealue, joka pudotti vettä klo 08 saakka. Tuuli kääntyi luoteeseen ja voimistui 12-16 m/s, lämpöä oli enimmillään 15 astetta. Tunti meristaijia aamupäivällä mutta hiljaista oli, kuten saaressakin. Ainoat mainittavammat olivat 4 ruokkia, 7 suokukkoa ja sepelkyyhky.

MERILOKKI JA HARMAALOKKI TAISTELIVAT  JA KUVASTA NÄKEE KUMPI OLI VAHVEMPI..

MERILOKKI JA HARMAALOKKI TAISTELIVAT JA KUVASTA NÄKEE KUMPI OLI VAHVEMPI..

Keskiviikkona 21.6.2017 aurinko porotti jälleen koko päivän ja navakka (11-15 m/s) luoteistuuli puhalsi viileästi. Lämpöä oli enimmillään 15 astetta, vasta illalla. Taas staijia 1,5 tuntia aamulla ja kylän sekä itäosan kierros mutta tuulen takia saaressa oli hiljaista. Merellä näkyi mm. 2 kuikkaa, kaakkuri, 54 mustalintua, 12 ruokkia ja noin 900 koirashaahkaa. Saaressa 2 valkoposkihanhea (tuleekohan siitä kohta Utönkin pesimälaji?), 2 suokukkoa ja urpiainen. Korkealla oleva merivesi on peittänyt kaikki itärannan (kahlaaja)lietteet. Outi lähti pistäytymään mantereella ja iltapäivällä saareen saapui kymmeniä juhannuksen viettäjiä.

ENSIMMÄINEN VUOSI JOLLOIN TÄÄLLÄ ON KESÄLLÄKIN VALKOPOSKIHANHI/A.

ENSIMMÄINEN VUOSI, JOLLOIN TÄÄLLÄ ON KESÄLLÄKIN VALKOPOSKIHANHI/A.

KOVALLA TUULELLA HAARAPÄÄSKYT PYYDYSTELEVÄT MATALALLA

KOVALLA TUULELLA HAARAPÄÄSKYT PYYDYSTELEVÄT MATALALLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.