Taas kesärari

Maanantaina 3.7.2017 oli aika palata Utöhön – mantereella tuli toimitettua monta asiaa, jotka olivat jääneet hoitamatta tai olivat muuten vaan ajankohtaisia. Aamu oli pilvinen ja vähän sateinenkin, mutta ennen Nauvoa jo taas selkeni. Kahvit tuli juotua tuttuun tapaan Nauvon kirkonkylällä ennen lastautumista m/s Eivorille. Paljon oli turisteja tulossa saaristoon, lomakausi on kohta parhaimmillaan. Matkalla ei kummempia havaintoja ja Utössä pieni iltalenkki itäosaan tuotti käen (syysmuuttava?), 5 valkovikloa, 7 liroa, 2 suokukkoa, noin 10 pikkukäpylintua ja saaren yli lentäneen räyskän – harvalukuinen vieras täällä. Vesi on edelleen tosi korkealla eli kahlaajalietteet ovat kateissa.

VALKOVIKLOJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

VALKOVIKLOJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Tiistaina 4.7.2017 oli pilvistä ja yöllä satoikin muutama pisara. Luoteistuuli (8-12 m/s) oli kolea, lämpöä noin 14 astetta. Runsaan tunnin staiji luotsiasemalla ja kylän sekä itäosan kierros toivat muistiinpanoihin mm. 4 ruokkia, 11 mustalintua, 3 merikihua, 2 valkovikloa, liron, 2 suokukkoa, töyhtöhyypän sekä syksyn ekat 2 etelään matkaavaa suosirriä. Saareen saapuivat lintureissulle Sisko ja Jorma Hannu.

PARI SUOSIRRIÄ JA LIRO ITÄRANNALLA

PARI SUOSIRRIÄ JA LIRO ITÄRANNALLA

Keskiviikkona 5.7.2017 oli taivas seljennyt, aurinko paistoi ja luoteistuuli puhalsi reippaasti (10-13 m/s). Lämpöä oli enimmillään 15 astetta. Staijia aamulla tunnin verran luotsiasemalla, muuten kyläalueella ja kotinurkilla pyörimistä – mm. nurmikonleikkuuta. Merellä näkyi mm. 2 kuikkaa, 2 mustalintua, 13 ruokkia, 3 valkovikloa ja 2 muuttavaa pikkukuovia ja 2 suosirriä. Aamuisella kyläkierroksella löytyi saaren kautta aikain viides töyhtökiuru – viihtyi aluksi kaupan luona tien reunalla ja myöhemmin majakan-luotsiaseman alueella ja hetken jopa eteläkärjessä saakka. Jokunen kuvakin syntyi. Saa nähdä viihtyykö tämä yksilö pidempään, kuten pari aiempaa Utön ”tökiä”. Hotellialueella pyörähti 5 pikkukäpylintua samalla kun kävin Outia vastassa laivarannassa. Tänään saapuivat myös Sara ja Juha veneellään meille vieraiksi, Hannun pariskunta puolestaan lähti illansuussa mantereelle.

TÖYHTÖKIURU KULUNEESSA PUVUSSAAN KAUPAN LUONA

TÖYHTÖKIURU KULUNEESSA PUVUSSAAN KAUPAN LUONA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.