Aurinkoa ja ensimmäiset kirjosiipikäpylinnut

Torstaina 6.7.2017 jatkui navakka (10-12 m/s) luoteistuuli, aurinko paistoi ja lämpöä oli 15 astetta. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja lähes koko saari kierrettiin. Mainittavimmat havainnot olivat 3 ruokkia, 2 harmaasorsaa, 2 liroa, 2 valkovikloa, suokukko, suosirri, 5 pikkukuovia ja 3 luotokirvistä. Emme itse havainneet tänään töyhtökiurua mutta Lähteenmäen Topi näki sen jonkin aikaa ruokailemassa helikopterikentän luona. Topilla oli hyviä kuviakin linnusta. Brita puolestaan näki kappelin lähellä koiras kirjosiipikäpylinnun. Trattenin rannasta löytyi yllättäen naarashaahkojen seurasta 9 jo melko isokokoista haahkanpoikasta – ainoat hengissä selvinneet täällä tänä kesänä. Varesvuon Markus ja Minna saapuivat illalla saareen.

MONET PENSASKERTUT LAULAVAT VIELÄ, EHKÄ UUSINTAPESINTÖJEN TAKIA

MONET PENSASKERTUT LAULAVAT VIELÄ, EHKÄ UUSINTAPESINTÖJEN TAKIA

Perjantaina 7.7.2017 tuuli oli kääntynyt lounaaseen ja heikentynyt (3-7 m/s), aamulla satoi muutama vesitippa mutta muuten oli pilvetöntä ja lämmintä (maksimi 18 astetta). Staijia tunti aamulla, muuten vieraiden kanssa kesänviettoa ja kevyttä liikkumista lähinnä kyläalueella. Mainittavimmat havainnot olivat 9 ruokkia, 2 valkovikloa ja pääosin Enskärillä pitkin päivää oleskelleet 6 pikkukäpylintua sekä 3 kirjosiipikäpylintua (2k1n). Töyhtökiurua ei enää nähty. Sara ja Juha lähtivät jatkamaan purjehdusta illansuussa.

TÄMÄN PAREMPAA KUVAA EN VIELÄ SAANUT KIRJOLOXIASTA, YLEMPI SIIPIJUOVA SENTÄÄN NÄKYY.

TÄMÄN PAREMPAA KUVAA EN VIELÄ SAANUT KIRJOLOXIASTA, YLEMPI SIIPIJUOVA SENTÄÄN NÄKYY.

Lauantaina 8.7.2017 jatkui kaunis kesäsää – päivällä tunti tiheää sumua mutta muuten aurinkoista ja heikkoa etelätuulta, lämpöä oli nyt 17 astetta. Taas tunti staijia aamulla luotsiasemalla, muuten aika kului pääosin vieraiden kanssa ja s/y Taivaanvuohen rikaushommissa. Lintuja näkyi mm. käki, 21 ruokkia, 14 mustalintua, 7 valkovikloa, 7 suokukkoa, 2 töyhtöhyyppää ja pikkukuovi. Hyvärisen Ismo saapui veneellään saareen ja meille saapuivat kylään Liina miehensä Matin kanssa.

VÄSTÄRÄKKI RUOKKII POIKASIAAN (kuva: Outi Sarjakoski)

VÄSTÄRÄKKI RUOKKII POIKASIAAN (kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 9.7.2017 aurinko porotti ja etelätuuli oli heikkoa (3-4 m/s), lämmintä 17 astetta. Meristaijia aamulla lähes 2 tuntia luotsiasemalla, muuten kevyttä kiertelyä saaressa ja vieraiden kanssa oleskelua. Lintuja näkyi mm. 3 harmaahaikaraa, 17 mustalintua, 20 ruokkia, 6 pikkukuovia, 5 valkovikloa, suokukko ja Utössä harvalukuinen pikkutylli. Pihamme reunalla lauloi vielä katkonaisesti luhtakerttunen. Hyvärisen Ismo jatkoi matkaa kohti mannerta mutta kuuli ja näki sitä ennen vielä saaressa pitkään olleen tristis-tyyppisen tiltaltin.

SAAREN RANNOILLA OLESKELEE 5-8 TAVIA

SAAREN RANNOILLA OLESKELEE 5-8 TAVIA

Uusi kirjamme ”Kymmenen vuotta Utön majakkasaarella” on nyt ollut pari
viikkoa myynnissä ja olemme toistaiseksi saaneet 100-sivuisesta teoksestamme seuraavaa kirjallista palautetta:

”Erittäin sympaattinen teos ja hienot kuvat. Tekstissä voimakas läsnäolon tunne.            Lukiessa tunne kuin olisi itse Utössä.”

”Tosi mielenkiintoinen, asiallinen, todellinen – kannatti tehdä tämä kirja.”

”Mukavaa tekstiä ja hienoja kuvia taas kerran.” 

”Oikein mukava kirja – kivasti kirjoitettu ja hienot kuvat.”

”Viehättävä, hyvällä maulla toteutettu teos!”

”Luin kirjan läpi ja viihdyin sen parissa. Utössä olleelle uutta tietoakin sopivasti.”

Kirja on tilattavissa osoitteesta jorma.tenovuo@uto.fi, hinta 25 euroa plus postitus (7,80). Paketissa on mukana pankkisiirtolomake. Kiitos kaikille tilanneille ja kaikille palautetta antaneille!

kirja_02

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.