Sadetta, sumua ja aurinkoa

Maanantaina 10.7.2017 oli edelleen pilvetöntä ja lämmintä (19 astetta). Etelätuuli oli vähän voimistunut, nyt 6-9 m/s. Staijia taas tunti aamulla luotsiasemalla, vieraiden kanssa ulkoilua ja illalla tehtiin Outin kanssa vene- ja kiipeilyretki Kobbanille. Mainittavimmat havainnot tänään olivat valkoposkihanhi, 4 ruokkia, kaakkoon lentänyt jp-etelänkiisla (kesän toinen) ja muuttokahlaajia 3 suosirriä, 4 pikkukuovia ja 3 valkovikloa. Vieraamme Liina ja Matti lähtivät iltapäivällä mantereelle kuten myös Varesvuon Markus ja Minna.

HUUHKAJAN VALTAKUNTAA KOBBANILLA

HUUHKAJAN VALTAKUNTAA KOBBANILLA (kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistaina 11.7.2017 oli pitkästä aikaa sadepäivä. Etelästä saapuva matalapaine tiputti vettä koko päivän klo 10.30 lähtien ja itätuuli puhalsi 10-12 m/s. Lämpöä oli 15 astetta. Ennen sadetta staijailin runsaan tunnin luotsiasemalla, muuten päivä sujui kotinurkissa. Lintuja näkyi mm. valkoposkihanhi edelleen, 18 merihanhea (osa nuoria), harmaahaikara, 4 ruokkia, 14 mustalintua ja kahlaajia mm. 5 suosirriä, 2 pikkukuovia, valkoviklo ja mustaviklo.

LAPINTIIROJA ON UTÖSSÄ TÄNÄ VUONNA TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN

LAPINTIIROJA ON UTÖSSÄ TÄNÄ VUONNA TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN

Keskiviikkona 12.7.2017 oli pitkään tiheä sumu, joka hälveni vasta myöhään iltapäivällä. Aamulla tunti selkeämpää ja silloin staijia luotsiasemalla. Kierrettiin myös saaren itäosat. Näkyi mm. valkoposkihanhi, ruokki, 10 suosirriä, syksyn ekat 3 jp-kuovisirriä, pikkukuovi, 2 isokuovia, 2 valkovikloa, käki ja urpiainen. Tittosen Jouni saapui saareen, itse lähdin iltalaivalla käymään mantereella ja Outi jäi ”kotimieheksi”. Laiva oli tosi
täynnä kesävierailijoita, onneksi myötätuuli ja aurinko hellivät ulkokannella viihtyviä.

SYKSYN EKAT KUOVISIRRIT

SYKSYN EKAT KUOVISIRRIT

EILINEN SADERINTAMA (kuva: Outi Sarjakoski)

EILINEN SADERINTAMA (kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.