Kesäjuhlien aikaan

Perjantaina 14.7.2017 palasin takaisin Utöhön, m/s Eivor oli tupaten täynnä kesäturisteja. Matkalla aurinkoa, heikkoa luodetuulta ja lämmintä, ei mainittavia lintuhavaintoja. Perillä Utössä oltiin vasta klo 23.10.

SKOUPPIKUVA PIKKUKUOVISTA

SKOUPPIKUVA PIKKUKUOVISTA, LAADUSSA VIELÄ TOIVOMISEN VARAA MUTTA LÄMPÖVÄREILYKIN HAITTAA

Lauantaina 15.7.2017 paistoi aurinko, oli lämmintä (19 astetta) ja tuuli oli hyvin heikkoa. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla plus itäosan kierros ja päälle veneretki reitillä Utö-Hamnskär-Svartbådan-Lillharun-Gropskär-Utö. Utössä havaittiin mm. kuikka, valkoposkihanhi, 13 mustalintua, 7 ruokkia, suosirri, valkoviklo ja syksyn eka kapustarinta. Venekierroksella nähtiin mm. noin 60 ruokkia, 2 etelänkiislaa Lillharun-Gropskär alueella sekä suosirri ja valkoviklo. Saaressa oli paljon väkeä mm. Utön kesäjuhlien takia ja illalla mekin olimme juhlimassa Hembygdsgårdilla hyvän bändin tahdissa. Kotiin tullessa tiellä näkyi komea rupikonna – eivät ole kuolleet vielä Utöstä sukupuuttoon, vaikka viime vuonna emme nähneet yhtään ja tänä vuonnakin tämä oli ensimmäinen.

RUOKKIPARVI, JOSSA MUKANA ETELÄNKIISLA (OIKEASSA PÄÄSSÄ PARVEA)

RUOKKIPARVI, JOSSA MUKANA ETELÄNKIISLA (OIKEASSA PÄÄSSÄ PARVEA)

OUTI NAPPASI KIISLAKUVAN ALUNSKÄRIN LUONA (kuva: Outi Sarjakoski)

OUTI NAPPASI KIISLAKUVAN ALUNSKÄRIN LUONA (kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 16.7.2017 ”toivuttiin” eilisistä juhlista, vieraitakin kävi. Sää oli edelleen pilvetön ja lämmin (20 astetta), etelätuulta oli 7-9 m/s. Aamulla tunti staijia luotsiasemalla ja illalla käynti itärannalla. Lintuja oli niukasti, mainittavia mm. 3 harmaahaikaraa, 11 ruokkia, 2 suosirriä, 3 pikkukuovia, valkoviklo ja luhtakerttunen. Illalla alkoi pilvistyä lännestä.

RUOKKI KALANSAALIS NOKASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

RUOKKI KALANSAALIS NOKASSA. RUOKIN SIIVET VOIVAT OLLA AIKA RUSKEAT (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.