Trombeja, tall shippejä ja kirjoloxioita

Maanantaina 17.7.2017 oli aluksi pilvistä ja yöllä tuli muutama tippa vettäkin, mutta päivä oli jälleen poutainen ja lämmin (18 astetta). Lounaistuuli puhalsi enimmillään 10 m/s. Aamulla tunnin staiji ja lisäksi kierrettiin etelä- ja itäosat, iltapäivällä tuli jälleen vieraita (Blomquistit). Lintuja nähtiin mm. 4 harmaahaikaraa, valkoposkihanhi, 3 ruokkia, 10 suosirriä, kuovisirri, pikkukuovi, 3 valkovikloa ja luotokirvinen. Gamla Postenin männikössä hyöri ainakin 6 kirjosiipikäpylintua, joista 2 koiraita. Saareen saapuivat Kotilahden Jouni ja Maija lintureissulle.

VALKOVIKLO ON JOKAPÄIVÄINEN MUUTTOKAHLAAJA (kuva: Outi Sarjakoski)

VALKOVIKLO ON JOKAPÄIVÄINEN MUUTTOKAHLAAJA (kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistaina 18.7.2017 oli pääosin aurinkoista ja lämmintä (18 astetta) sekä kohtalaista (6-8 m/s) luoteistuulta. Päivällä iso ukkoskuuro ohitti saaren pohjoispuolelta kolmen trombin voimalla. Saapuvien vieraiden takia emme nyt ehtineet trombeja kunnolla kuvaamaan mutta sanomalehtiin ne toki pääsivät. Aamulla parin tunnin staiji luotsiasemalla ja illansuussa käynti itärannalla, muuten vieraiden kanssa seurustelua.

TÄMÄN PAREMPAA KUVAA EMME EHTINEET TROMBEISTA OTTAA

TÄMÄN PAREMPAA KUVAA EMME EHTINEET TROMBEISTA OTTAA

Havaintoja tänään mm. 3 harmaahaikaraa, 14 ruokkia, silkkiuikku ja muuttokahlaajia 12 suosirriä, 3 kuovisirriä, 3 valkovikloa, pikkukuovi, töyhtöhyyppä, taivaanvuohi ja suokukko. Kylällä näkyi tänään 2 pikkukäpylintua ja 3 kirjosiipikäpylintua. Vieraat lähtivät illansuussa.

VAIHTEEKSI LENTOKUVA KUOVISIRREISTÄ

VAIHTEEKSI LENTOKUVA KUOVISIRREISTÄ

Keskiviikkona 19.7.2017 aurinko porotti taas koko päivän ja luoteistuuli (8-10 m/s) jatkui. Aamulla runsaan tunnin meristaiji luotsiaseman suojassa, muuten kierrettiin Enskär ja kyläalue. Iltapäivä kului katsoen Tall Ship Races 2017-aluksia matkallaan Turkuun sekä uusien vieraiden parissa. Lintuja näkyi tänään niukasti, mainittavia 9 ruokkia, 3 mustalintua, silkkiuikku, 5 pikkukuovia ja valkoviklo. Illansuussa pihamme yli lensi aivan matalalla 2 kirjosiipikäpylintua, koiras ja naaraspukuinen. Löytäisipä niitä kunnolla laskeutuneena kuvaamista varten…Kotilahdet lähtivät illalla mantereelle.

VENÄLÄINEN NELIMASTOPARKKI KREUZENSHTERN OHITTAMASSA UTÖTÄ OTETTUAAN HETKEÄ AIEMMIN LUOTSIN

VENÄLÄINEN NELIMASTOPARKKI KREUZENSHTERN OHITTAMASSA UTÖTÄ OTETTUAAN HETKEÄ AIEMMIN LUOTSIN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.