Keskikesää

Torstaina 20.7.2017 oli aurinkoinen ja lämminkin (20 astetta) päivä, tuuli oli länsiluoteesta 5-6 m/s. Staijia aamulla runsas tunti, muuten kotihommia plus pieni kyläkierros ja käynti itärannalla. Lintuja nähtiin mm. 21 ruokkia, yllättäen 2 allia, 3 pikkukuovia, töyhtöhyyppä, valkoviklo, suosirri, 4 kuovisirriä (2 itärannalla, 2 majakan luodoilla) ja käki. Saaressa oli lintuja katsomassa myös Ville Vepsäläinen, joka näki mm.
4 kirjosiipikäpylintua (2k, 2n-puk). Mainittakoon, että ainakaan vielä ei ole tänä vuonna näkynyt yhtään pilkkasiipipoikuetta eikä yhtään tukkakoskelopoikuetta. Merilinnuilla tuntuu menevän jälleen huonosti, myös lapintiirojen pesinnät ovat ilmeisesti pääosin epäonnistuneet.

MUUTAMAT KALALOKIT HAUTOVAT EDELLEEN

MUUTAMAT KALALOKIT HAUTOVAT EDELLEEN

Perjantaina 21.7.2017 oli jälleen kesäinen päivä – pilvetöntä, 19 astetta ja leppoisaa 6-9 m/s pohjoistuulta. Satama täynnä huviveneitä. Aamulla pari tuntia staijia luotsiasemalla plus vain pientä kiertelyä kyläalueella, sillä tänään oli siivouspäivä: koko yläkerta jynssättiin ja sitten saunottiin. Lintuja nähtiin mm 3 harmaahaikaraa, 17 ruokkia, räyskä, 3 suosirriä, kuovisirri, 8 töyhtöhyyppää ja kylällä käki, 3 pikkukäpylintua ja 3 kirjosiipikäpylintua. Vieläkään en saanut kirjoloxioista kunnon kuvaa…

UTÖ NÄHTYNÄ KOBBANIN SUUNNASTA

UTÖ NÄHTYNÄ KOBBANIN SUUNNASTA

Lauantaina 22.7.2017 kesäkeli jatkui – pääosin pilvetöntä, heikkoa (4-6 m/s) luoteistuulta ja lämmintä 19 astetta. Staijia vajaa tunti ja kiersin kyläalueen ja itäosat mutta lintuja oli maastossa ja liikkeellä tosi niukasti. Mainittavimmat olivat 3 ruokkia, 2 valkovikloa ja 9 pikkukuovia. Iltapäivällä saapuivat kyläilemään Lotta, Vesa ja Vilma. Aamulla mantereelle lähti Vepsäläisen Ville perheineen.

PIKKULEPINKÄISIÄ PESII SAARESSA KOLME PARIA

PIKKULEPINKÄISIÄ PESII SAARESSA KOLME PARIA

Sunnuntaina 23.7.2017 jatkui auringonpaiste ja heikko (2-5 m/s) pohjoistuuli, lämpöä oli 20 astetta. Staijia aamulla runsas tunti, muuten lähinnä vieraiden kanssa kotinurkilla. Turisteja saari täynnä, huviveneitäkin on lähes 100. Mainittavimmat lintuhavainnot olivat 11 ruokkia, valkoposkihanhi ja paikallisena lähiluodoilla muuttokahlaajia 3 suosirriä, 2 kuovisirriä, 2 pikkukuovia, punakuiri, 2 suokukkoa, 3 valkovikloa ja metsäviklo. Illalla odotellaan Tall Ships Races-aluksien ohimarssia.

LAPINTIIROJEN PESINNÄT OVAT MENNEET HUONOSTI (kuva: Outi Sarjakoski)

LAPINTIIROJEN PESINNÄT OVAT MENNEET HUONOSTI (kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.