Tall Ships ja pulu

Maanantaina 24.7.2017 oli edelleen aurinkoista, lämmintä (21 astetta) ja voimistuvaa pohjoistuulta, illalla 8-10 m/s. Staijia aamulla runsas tunti, muuten edelleen vieraiden kanssa viihtymistä. Eteläniemi ja kyläalue kompattiin. Havaintoja mm. valkoposkihanhi, ruokki, 3 suosirriä, 3 suokukkoa, 5 liroa ja punakuiri. Vieraamme lähtivät iltapäivällä ja saareen saapuivat Saarnion Japi ja Tarja, jotka kertoivat nähneensä illalla pulmussirrin ja ohilentävän ruostesorsan. Tall Ships-purjealuksia tuli taas kuvattua, niiden lähtö oli klo 14 Utön eteläpuolella.

tallships_09_Uto_07_17

PURJELAIVOJA OLI HAUSKA KUVATA

PURJELAIVOJA OLI HAUSKA KUVATA

Tiistaina 25.7.2017 paistoi aurinko taas täydellä voimalla, pohjoistuulta oli 4-8 m/s ja lämpöä 21 astetta. Staijia aamulla runsas tunti, lisäksi tehtiin itäosan kierros ja iltapäivällä purjehdittiin s/y Taivaanvuohella ”Utö runt” – leppoisaa menoa! Lintuja näin mm. valkoposkihanhen, 17 ruokkia, 6 pikkukuovia, 2 suosirriä, 4 valkovikloa, 2 liroa ja taivaanvuohen. Luhtakerttunen laulaa edelleen innokkaasti itäniityn ruovikossa ja aamulla 3 huuhkajaa (1ad, 2 isoa juv) istuskeli pitkään Kobbanin kalliolla. Satama on jälleen täynnä huviveneitä.

METSÄVIKLOJA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

METSÄVIKLOJA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

Keskiviikkona 26.7.2017 oli jälleen aurinkoinen kesäpäivä, lämpöä 21 astetta, tuuli itäkoillisesta 4-7 m/s. Staijia vajaa kaksi tuntia plus Enskärin ja kylän kierros. Itäosaan emme tänään ehtineet..  Lintuja näkyi mm. kuikka, 18 ruokkia, tuulihaukka, syksyn eka muuttava varpushaukka ja muuttokahlaajia 8 pikkukuovia, töyhtöhyyppä, 5 suosirriä, 4 valkovikloa ja metsäviklo. Päivän paras havainto oli iltapäivällä hetken aikaa kylällä lennellyt kesykyyhky, joka katosi Kökarin suuntaan. Mahdollisia renkaita ei ehditty havaita. Väkeä on taas tosi paljon saaressa.

TUULIHAUKKOJEN MUUTTO ALKAA HEINÄKUUN LOPULLA

TUULIHAUKKOJEN MUUTTO ALKAA HEINÄKUUN LOPULLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.