Vihdoin sadettakin

Torstaina 10.8.2017 jatkui aurinkoinen keli ja lämmintä oli 20 astetta. Tuuli oli aika reipas 10-12 m/s lounaasta. Staijia tunti aamulla mutta sää oli aika utuinen. Muuten lintuhomma jäi vähälle, kun vieraaksi saapuivat Targa-veneellä Varrelan Juha ja Pekka Vallittu – jokakesäinen traditio. Päivällinen nautittiin yhdessä hotellin ravintolassa ja Outikin saapui illalla m/s Eivorilla. Linnuista mainittavia olivat 11 suosirriä, käki, tuulihaukka ja saunan nurkalla lymyillyt nuori satakieli.

MUUTTAVIA LIROJA NÄKEE LIKI PÄIVITTÄIN

MUUTTAVIA LIROJA NÄKEE LIKI PÄIVITTÄIN

Perjantaina 11.8.2017 oli pilvetöntä ja heikentynyttä (4-6 m/s) lounaistuulta, lämpöä 22 astetta. Auringonpaahteessa oli tosi kuumaa… Aamulla runsas tunti staijia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Lintuja näkyi mm. 55 suosirriä, isosirri, kuovisirri, tundrakurmitsa, 2 mustavikloa, 14 liroa, 7 valkovikloa, 2 käkeä ja törmäpääsky. Kaikki kahlaajat, vikloja lukuun ottamatta, olivat edelleen vanhoja lintuja. Pekka ja Juha lähtivät ajelemaan puolilta päivin kohti mannerta.

PUHELINSKOUPPI TUNDRAKURMITSASTA - VAATII LISÄÄ HARJOITTELUA, JOTTA KUVANLAATU TULISI KELVOLLISEMMAKSI

PUHELINSKOUPPI TUNDRAKURMITSASTA – VAATII LISÄÄ HARJOITTELUA, JOTTA KUVANLAATU TULISI KELVOLLISEMMAKSI

Lauantaina 12.8.2017 etelästä saapui pilveä ja hiukan sadettakin. Varsinainen kova ukkosrintama meni itäpuolelta kohti pääkaupunkiseutua, täällä ei edes jyrissyt. Tuuli oli heikkoa, ilma kostean lämmintä (20 astetta) ja näkyvyys utuinen. Staijia aamulla tunti mutta merellä ihan hiljaista. Käytiin saaren itä- ja eteläosat läpi, muuten oltiin kotinurkilla. Mainittavia havaintoja olivat 4 käkeä, 2 törmäpääskyä, satakieli jälleen saunallamme sekä muuttokahlaajia 10 suosirriä, 14 liroa, 9 valkovikloa, mustaviklo ja kapustarinta. Tänään syntyi useita mukavia kuvia nuoresta käestä, joka ruokaili pitkään Kesnäsin merikaalikasvustossa.

KÄKI LÖYSI MERIKAALEISTA PERHOSENTOUKKIA

KÄKI LÖYSI MERIKAALEISTA PERHOSENTOUKKIA

Sunnuntaina 13.8.2017 saatiin vihdoin kunnon sade – aamupäivä ja ilta olivat puolipilvisiä, mutta iltapäivällä satoi välillä rankastikin. Tuuli oli lounaasta 7-10 m/s ja lämpöä 18 astetta. Staijia taas tunti aamulla, lisäksi tehtiin itäosan kierros. Kotosalla ohjelmassa oli mm. saunan kuvauspaikkani kunnostusta syyskautta ajatellen. Lintuja näkyi tänään mm. 2 harmaahaikaraa, 3 ruokkia, törmäpääsky, pikkukäpylintu ja edelleen satakieli kuvauksellisesti saunallamme. Muuttokahlaajia nähtiin 29 suosirriä, kuovisirri,
3 valkovikloa, 8 liroa ja mustaviklo. Utön jazz-viikonloppu päättyi ja paljon väkeä lähti iltapäivällä mantereelle, mm. Laaksosen Juha ja Lähteenmäen Topi.

SATAKIELI VIIHTYY EDELLEEN SAUNALLAMME

SATAKIELI VIIHTYY EDELLEEN SAUNALLAMME

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.