Edelleen rauhallista lintumaailmassa

Torstaina 17.8.2017 oli heikkoa tuulta (alle 5 m/s), puolipilvistä ja lämpöä 19 astetta. Staijia taas tunti aamulla ja koko saaren kierros lukuun ottamatta Kesnäsiä. Lintuja havaittiin mm. harmaahaikara, 5 tuulihaukkaa, 3 varpushaukkaa, syksyn eka pensastasku ja itärannan ruovikossa vielä luhtakerttunen. Muuttokahlaajia nähtiin mustaviklo, 5 valkovikloa, 3 liroa, töyhtöhyyppä ja 7 pikkukuovia. Isot lokkiparvet (yli 200 lokkia) pyydystelivät illansuussa hyönteisiä saaren yllä. Väkeä lähti tänään paljon mantereelle
m/s Aspöllä.

LUHTAKERTTUNEN ITÄRANNAN KAISLOISSA

LUHTAKERTTUNEN ITÄRANNAN KAISLOISSA

Perjantaina 18.8.2017 etelätuuli voimistui (illalla 11 m/s) ja iltapäivästä alkaen satoi vettä, aika reippaastikin. Aamulla tunti staijia ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Mainittavimmat lintuhavainnot olivat 5 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa, 2 varpushaukkaa, 6 valkovikloa, 7 liroa, 4 mustavikloa, töyhtöhyyppä, 3 törmäpääskyä ja edelleen saunallamme lymyilevä satakieli. Syksyn eka kirjosieppo näkyi tänään. Päiväperhosia on edelleen surkean vähän, kaaliperhosten lisäksi tänään nähtiin sentään
3-4 amiraalia.

SATAKIELI VIIHTYY EDELLEEN SAUNALLAMME

SATAKIELI VIIHTYY EDELLEEN SAUNALLAMME

Lauantaina 19.8.2017 lounaasta saapui uusi sadealue, joka pudotti vettä iltapäivään asti. Staijia kuitenkin aamulla vajaa tunti ja itäosan ja kyläalueen kierrokset tehtiin kovassa (15-19 m/s) lounaistuulessa. Lintuja oli niukasti, mainittavia 2 tuulihaukkaa, töyhtöhyyppä, 12 mustavikloa, 4 valkovikloa, 6 liroa ja vasta nyt syksyn eka keltavästäräkki. Vanhat sirrit ovat jo poissa ja nuoria odotellaan, nyt on selvä välivaihe.

mustaviklo_04_Korppoo_08_17

NUORIA MUSTAVIKLOJA ON NÄKYNYT RUNSAASTI

NUORIA MUSTAVIKLOJA ON NÄKYNYT RUNSAASTI, LIRO MUKANA TÄSSÄ JOUKOSSA

Sunnuntaina 20.8.2017 oli taas aurinkoista ja lämmintä (19 astetta). Lounaistuuli oli edelleen reipasta, 10-12 m/s. Staijia taas tunti aamulla ja kierrettiin saaren itäosat. Kirjattavaa löytyi mm. kuikka, 4 harmaahaikaraa, 4 tuulihaukkaa, 2 varpushaukkaa, käki, luotokirvinen ja pikkukäpylintu. Muuttokahlaajia oli joitakin – valkoviklo 24, mustaviklo 9, liro 5, suokukko 4, töyhtöhyyppä ja taivaanvuohi. Mantereelle lähti kohtalaisen paljon väkeä ja tänään kuulimme, että hotelli suljetaan tänä vuonna jo syyskuun lopussa eli kuukautta aiemmin kuin viime vuonna. Hotelli avautuu vasta vappuna 2018 eli on kiinni peräti 7 kuukautta! M/s Aspö kävi nyt myös viimeisen kerran, ainakin tänä kesänä, täällä saaressa.

HARMAAHAIKAROITA RIITTÄÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

HARMAAHAIKAROITA RIITTÄÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

PIKKULEPINKÄISKOIRAS POSEERAA

PIKKULEPINKÄISKOIRAS POSEERAA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.