Muuttorintamalla rauhallista

Maanantaina 11.9.2017 oli kesäisen aurinkoista ja lämmintä, 17 astetta. Tuuli oli eteläkaakosta, enimmillään 12 m/s. Staijia tunti plus kyläalueen ja Enskärin komppausta. Lintuja näimme mm. 2 harmaahaikaraa, 60 mustalintua, 7 tuulihaukkaa, nuori muuttohaukka lounaaseen, nuolihaukka, ruskosuohaukka, 2 suosirriä, käpytikka ja aiempaa enemmän hysyjä: hernekerttuja, leppälintuja, fyllareita, hippiäisiä, harmaasieppoja ja mustapääkerttu. Outi saapui tänään saareen ja iltaa vietettiinkin Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa. Saareen saapuivat tänään mm. kuvaajat Mika Grönroos ja Andy Fowlie.

JOKUNEN HARMAAHAIKARA NÄKYY PÄIVITTÄIN

JOKUNEN HARMAAHAIKARA NÄKYY PÄIVITTÄIN

Tiistaina 12.9.2017 oli edelleen kesäistä – aurinkoa (aamuisen sateen jälkeen), etelätuulta 6-8 m/s ja lämpöä 17 astetta. Aamustaiji jäi sateen takia väliin mutta lähes koko saari kompattiin, Kesnäsiä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. harmaahaikara, 8 tuulihaukkaa, ampuhaukka, 2 käpytikkaa ja valkoviklo. Pikkulintuja oli saapunut selvästi lisää – etenkin harmaasieppoja, fyllareita ja hernekerttuja. Muista hysyistä mainittavia olivat 3 nuorta pikkusieppoa (joista 1 Ormskärissä), 2 mustapääkerttua, sirittäjä ja lehtokerttu.

TÄNÄÄN NÄKYI 3 NUORTA PIKKUSIEPPOA

TÄNÄÄN NÄKYI 3 NUORTA PIKKUSIEPPOA, KAIKKI HUONOSTI KUVATTAVISSA

Keskiviikkona 13.9.2017 jatkui lämmin lounaistuuli, 8-9 m/s, ja taivas oli pääosin aurinkoinen, Lämpöä oli edelleen 17 astetta. Aamulla tunti staijia luotsiasemalla ja kylän & Enskärin kierros mutta pääosa päivästä kului kotihommissa – soutuveneen pesua, pensaiden leikkausta jne. Lintuja oli eilistä niukemmin – tarvittaisiin varmaan kylmemmän ilman purkaus tai ehkä huomiseksi ennustettu vesisade. Tänään mainittavia olivat vain harmaahaikara, 8 tuulihaukkaa, varpushaukka, käpytikka ja koiras isokäpylintu. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät iltapäivällä mantereelle.

LEPPÄLINTUJEN MUUTTOAIKA ON NYT

LEPPÄLINTUJEN MUUTTOAIKA ON NYT

EILEN AMPUHAUKKA AJOI TAKAA TUULIHAUKKAA (Kuva: Outi Sarjakoski)

EILEN AMPUHAUKKA AJOI TAKAA TUULIHAUKKAA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.